Doi comisari de la Garda Financiara s-au oparit cu ceai chinezesc

Doi comisari de la Garda Financiara s-au oparit cu ceai chinezesc

by June 11, 2010 8 comments

In plina criza economica doi comisari superiori de la Garda Financiara Bucuresti, Paul Robert Korner si Gheorghe Dobrin, s-au gandit sa-si rotunjeasca veniturile cerand spaga unor cetateni chinezi, ce comercializau in Romania diverse produse din tara natala. Pe langa bani, comisarii au cerut mita comerciantilor si ceai chinezesc, o cutie avand pretul de piata de 100 de dolari. In urma unor denunturi, procurorii DNA i-au retinut pe cei doi comisari, iar judecatorii de la Tribunalul Bucuresti a decis arestarea lor pentru 29 de zile.

Potrivit anchetei desfasurata de procurorii anticoruptie, pe 18 martie 2010, comisarii de la Garda Financiara au sigilat in Portul Constanta un container plin cu usi din import, ce urma sa ajunga in Bucuresti, avand ca destinatie firma W&L Atractiv Doors Design SRL, detinuta de doi cetateni chinezi. Garda Financiara avea suspiciuni cu privire la modul in care erau inregistrate marfurile in contabilitatea firmei.

Peste o zi, comisarii Paul Robert Korner si Gheorghe Dobrin sunt trimisi in control la sediul firmei din Bucuresti, pentru a verifica documentele de insotire a marfii.

In timpul controlului, comisarii i-au spus patroanei firmei, Lu Ming, ca adresa la care figureaza sediul firmei nu corespunde cu cea la care functioneaza in realitate, asa ca este pasibila de o amenda cuprinsa intre 30.000 si 100.000 lei.

Paul Robert Korner i-a sugerat patroanei ca ar fi dispus sa ii dea o amenda mai mica, in schimul unei “atentii”. Asa ca Lu Ming a bagat mana in buzunar si i-a dat comisarului 4.000 de lei, toti banii pe care ii avea atunci la ea.

Pe 22 martie, comisari vin din nou in control si Paul Robert Korner o usureaza iarasi pe chinezoaica de inca 5.000 de lei. In plus, comisarii au primit fiecare cate o cutie de ceai chinezesc, fiecare valorand 100 de dolari.

Comisarii s-au tinut de promisiune si au aplicat firmei o amenda de 27.000 de lei pentru nedepunerea la timp a declaratiilor de inregistrare fiscala si o alta de 5.000 de lei pentru problemele legate de sediu.

Peste numai trei saptamani, comisarii fac al treilea control si constata o alta neregula, respectiv faptul ca firma vanduse 20 de usi fara factura si aviz de insotire a marfii. Au cerut din nou mita si au primit 4.000 de lei de la Wu Deqi, asociat alaturi de Lu Ming la firma W&L Atractiv Doors Design SRL.

Satui de sumele tot mai mari pe care cei doi comisari le cereau ca mita, chinezii s-au dus direct la procurorii Directiei Nationale Anticoruptie. Anchetatorii le-au pus telefoanele sub ascultare si au descins in locuintele acestora, unde au gasit o parte din banii primiti ca mita si cele doua cutii de ceai chinezesc.

Dupa ce i-au audiat, procurorii au cerut Tribunalului Bucuresti arestarea celor doi comisari, acestia primind mandat pe o perioada de 29 de zile.

Facebook Comments Box

8 Comments so far

Jump into a conversation
 1. my homepage
  #1 my homepage 22 March, 2011, 17:22

  I am continually learning through you, since I am improving myself. I certainly enjoy reading all that is put up on your web-site.Continue the tips coming. I love it

  Reply this comment
 2. low self esteem symptoms
  #2 low self esteem symptoms 4 April, 2011, 08:35

  in India several books have been created about this same subject & they’re all worth reading, specialy for any young generation who will need to face it latter within life.

  Reply this comment
 3. biżuteria pandora
  #3 biżuteria pandora 8 April, 2011, 22:16

  Thank you very much for this info. Waiting for another one.

  Reply this comment
 4. rozwód
  #4 rozwód 12 April, 2011, 19:55

  Wow, very nice design, keep working on it!

  Reply this comment
 5. fontanny czekoladowe
  #5 fontanny czekoladowe 12 April, 2011, 20:51

  Thank you for this entry. Waiting for another one.

  Reply this comment
 6. Jackeline Sayaphon
  #6 Jackeline Sayaphon 13 April, 2011, 02:36

  I keep listening to the news speaking about getting free online grant applications so I have been looking around for the best site to get one.

  Reply this comment
 7. odzież młodzieżowa
  #7 odzież młodzieżowa 14 April, 2011, 12:59

  Thank you for this article. Looking forward to next one.

  Reply this comment
 8. układanki i gry logiczne
  #8 układanki i gry logiczne 15 April, 2011, 14:06

  Order logical games!

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.