Incubatoarele de la Giulesti, o afacere marca Sorin Oprescu?

Incubatoarele de la Giulesti, o afacere marca Sorin Oprescu?

by August 20, 2010 0 comments

Surse judiciare sustin ca focul ar fi fost produs de defectarea incubatoarelor si nu in urma unei explozii la instalatia de aer conditionat. Aceste incubatoare de proasta calitate ar fi fost aduse din China, in urma unui posibil aranjament dintre primarul general, Sorin Oprescu si directorul de la maternitatea Giulesti, Bogdan Marinescu.

Spitalul Giulesti se afla in administratia Primariei Capitale din 2008, in urma unei decizii  luate de Oprescu impreuna cu Guvernul Calin Popescu Tariceanu, prin care toate spitalele din Bucuresti trec in subordinea Primariei Capitale.

Specialistii din tehnica medicala precizeaza ca incubatoarele trebuie verificate in fiecare zi si trebuie urmarite pe un monitor intr-un sistem centralizat. “In ziua respectiva, cand a avut loc incendiul, incubatoarelor nu li s-a asigurat service-ul si nu existau monitoare pentru vizualizarea a ce se intampla cu fiecare copilas”, au precizat sursele noastre judiciare.

Sorin Oprescu si Bogdan Marinescu se afla intr-o relatie prieteneasca din perioada comunista. Cei doi sunt copii de fosti nomenclaturisti de pe vremea comunismului. Bogdan Marinescu este fiul lui Sever Marinescu, fost ministru al Sanatatii intre 1954-1966, un medic chirurg care si-a desavarsit studiile la Leningrad (acum Sankt Petersburg) si a lucrat in unele spitale din fostul URSS, dupa care s-a intors in tara, unde a devenit un apropiat al fostului dictator comunist, Gheorghe Gheorghiu Dej.

 Sorin Oprescu este baiatul generalului de securitate Mircea Oprescu, unul dintre tortionarii detinutilor politici din regimul Gheorghiu Dej. Mircea Oprescu a devenit ofiter de securitate la numai 24 de ani in cadrul Brigazii Mobile conduse de colonelul NKVD (securitatea URSS), Alexandru Nicolsky, care “vana” luptatorii anticomunisti. In 1951, Oprescu ajunge locotenent-colonel al Serviciului Special de Informatii din cadrul Directiei Generale a Securitatii, conduse de Alexandru Draghici.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.