Gheorghe Musat, fondatorul casei de avocatura Musat&Asociatii, a fost ofiter de Securitate timp de 13 ani

Gheorghe Musat, fondatorul casei de avocatura Musat&Asociatii, a fost ofiter de Securitate timp de 13 ani

by September 23, 2010 53 comments

Gheorghe Musat este fondatorul si conducatorul renumitei case de avocatura Musat&Asociatii. El ascunde insa un trecut intunecat. Timp de 13 ani a fost ofiter de Securitate (1970-1983), dupa care este trecut in rezerva si devine avocat. In 1984, este arestat pentru ca a dezvaluit unor cunostinte ca fusese securist si este condamnat la inchisoare. Face 4 ani de detentie la Aiud, unde este din nou recrutat de Securitate ca informator, avand numele conspirativ MIRON. Isi indeplineste constiincios datoria si intocmeste 100 de note informative despre colegii sai de celula, majoritatea condamnati politic. Este eliberat conditionat in 1988 si imediat dupa caderea regimului comunist infiinteaza poate cea mai importanta casa de avocatura din Romania.

Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a depus la Curtea de Apel Bucuresti o actiune in care solicita judecatorilor sa constate calitatile de lucrator si colaborator al Securitatii in cazul avocatului Gheorghe Musat.

CNSAS il acuza pe Musat ca a suprimat si a ingradit drepturile fundamentale ale omului, actiunile sale avand grave imixtiuni in viata privata a persoanelor urmarite de actualul avocat.

Consiliul arata ca Musat a avut gradele de locotenent (1973) si locotenent major (1975) in cadrul Securitatii Municipiului Bucuresti.

Printre alte misiuni, el l-a avut sub observatie pe Gheorghe Dragulin, preot la Biserica “Ceaus Radu” din Capitala, fost detinut politic.

In februarie 1952, pe cand era student la teologie, Gheorghe Dragulin a avut curajul sa denunte sistemul comunist. Astfel, la ora de muzica bisericeasca profesorul i-a intrebat pe studenti cum e corect sa spui: “marire” sau “slava”. In fata clasei, studentul Gheorghe Dragulin s-a ridicat si a spus ca el nu este de acord cu folosirea cuvantului slava, “deoarece acesta este intrebuintat si in cantata pentru conducatorul URSS-ului, Stalin, cantata fiind un cantec profan”.

Cum studentul nu era la plina abatare, criticand in mai multe randuri obedienta Romaniei fata de URSS, el este condamnat si trimis la munca timp de doi ani, sub acuzatia de “activitate dusmanoasa impotriva statului”.

Dupa ce isi ispaseste pedeapsa, Gheorghe Dragulin va fi reprimit in randurile preotimii si reuseste sa isi refaca viata, fiind repartizat sa slujeasca la Biserica “Ceaus Radu” din Bucuresti.

In 1974, cardinalul Konig din Austria ofera Bisericii Ortodoxe Romane o bursa de studii teologice la Salzburg, urmanda ca preotul care va fi trimis sa slujeasca si pentru romanii de acolo.

Se organizeaza un concurs, in urma caruia sunt selectati 4 preoti ce urmau sa treaca proba finala. Printre ei se afla si Gheorghe Dragulin.

Cum toate plecarile in strainatate trebuiau avizate de Securitate, locotenentul Gheorghe Musat primeste misiunea sa-l contacteze si sa-l testeze pe Dragulin, in speranta ca acesta sa fie recrutat pentru a deveni informator in Austria.

Locotenentul Mustat se intalneste in ianuarie 1974 cu preotul, dandu-se drept angajat al Ministerului de Externe. In cadrul intrevederii, preotul “si-a pus cenusa in cap”, in speranta ca va pleca in strainatate.

Redam din nota intocmita de locotenentul Musat despre atitudinea preotului: “Discutand despre perioada anilor 1952, Gheorghe Dragulin s-a aratat a fi un om cu mult simt politic si discernamant, apreciind ca in vremea aceea erau inevitabile unele greseli. Regreta cele intamplate si crede ca daca era cineva care sa-l invete ca nu era treaba lui sa aprecieze un conducator de stat, mai ales ca a conduce un stat e o stiinta, si el la varsta aceea nu era capabil sa inteleaga aceasta stiinta, nu ar fi comis acele fapte si nu ar fi fost detinut politic”.

Vor urma si alte intalniri intre cei doi, locotenentul Gheorghe Musat solcitandu-i preotului sa-si faca autobiografia si sa dea o lista cu toti cunoscutii si rudele sale.

In martie 1974, operatiunea de recrutare a preotului se duce de rapa, el netrecand testul final de selectie organizat de Biserica Ortodoxa Romana, astfel incat cazul sau nu mai prezinta interes pentru Securitate.

CNSAS a intrat in posesia unei “caracterizari” a lui Gheorghe Musat, provenita din dosarul penal in care acesta a fost condamnat la inchisoare: “A fost ofiter activ in Ministerul de Interne intre anii 1970-1983. In cei 13 ani cat si-a desfasurat activitatea, s-a remarcat ca ofiter energic, constiincios, perseverent, care a muncit cu simt de raspundere pentru executarea atributiilor de serviciu. A fost serios, disciplinat, cu o comportare corecta”.

Din securist trece in avocatura si apoi devine turnator

In 1983, Gheorghe Musat este trecut in rezerva si intra in avocatura, insa ramane in vizorul Securitatii, care deschide pe numele lui un dosar de urmarire informativa.

Pe 28 martie 1984, Musat este arestat pe motiv ca a dezvaluit unor cunostinte calitatea sa de fost ofiter de securitate si va fi condamnat la 5 ani si 4 luni de inchisoare. Acuzatiile pentru care a fost inchis erau: divulgare de date privind munca operativa a organelor de securitate, trafic de influenta, detinere de mijloace folosite in munca de securitate si nerespectarea regimului privind mijloacele de plata straine.

Va fi inchis la Aiud unde va sta aproximativ patru ani. Aici i se deschide dosarul de urmarire “Mures”, pentru a fi tinut atent sub observatie.

Aflat in detentie, Gheroghe Musat este contactat de fostii sai colegi de la Securitate, care ii propun sa devina informator, mai ales ca securistii ramasesera fara trei turnatori ce activasera in inchisoarea de la Aiud.

Doi ofiteri de la Directia IV – Contrainformatii, cpt. Torja Iosif si lt.col. Lazar Gheorghe, ce activau in inchisoarea de la Aiud, primesc misiunea sa-l recruteze pe Gheroghe Musat ca informator, cu numele conspirativ MIRON.

Potrivit documentelor de la CNSAS, lt.col. Lazar Gheorghe intocmeste un raport, graitor pentru situatia grea in care se afla Musat: “Raportez ca sus-numitul corespunde scopului propus. Cunoscand activitatea pe care o desfasoara organele noastre, este profund afectat de situatia in care se afla, iar din discutiile purtate cu el rezulta ca este hotarat sa faca orice pentru a dovedi ca nu este dusman al oranduirii noastre. A facut afirmatii ca nu si-a schimbat conceptiile si atasamentul fata de politica statului nostru, chiar daca are unele nemultumiri in ce priveste pedeapsa primita. A cerut sa-i acordam sprijin, in sensul de a nu-l lasa sa se abrutizeze, sa-l scoatem la o activitate oarecare, pentru a-si obtine dreptul de a-si vedea familia mai des”.

Pentru a-si arata atasamentul, Gheorghe Musat le va inmana imediat securistilor 20 de materiale cu privire la colegii sai detinuti.

Securistii profita si de faptul ca gardienii ii facusera lui Musat raport pentru ca il gasisera culcat in pat pe timpul zilei, acesta riscand trei zile de izolare severa. Asa ca are de ales: devine informator sau face 3 zile de izolare.

“Astazi (13.07.1986), am procedat la efectuarea recrutarii informatorului MIRON. Candidatul dupa ce a fost adus la locul recrutarii a manifestat receptivitate la observatiile facute, promitand ca pe viitor va dovedi prin fapte ca este un element corect si ca nu va face nimic si ca nu va permite si altora din jurul lui sa comita acte ce contravin prevederilor regulamentare”, se arata in acelasi raport semnat de lt.col. Lazar Gheorghe.

In timpul detentiei, Gheorghe Musat va semna 100 note informative despre colegii sai din Penitenciarul Aiud.

Redam cateva din acesta note, insa doar cu initialele detinutilor, pentru a le proteja identitatea.

Astfel, intr-o nota semnata de MIRON, datata 8.08.1987, este vizat D.I., licentiat in electronica si cibernetica, ce fusese condamnat la 10 ani inchisoare pentru ca trimisese scrisori de amenintare conducatorilor comunisti si chiar a confectionat o matrita pentru a tipari un text “dusmanos” la adresa statului si partidului comunist.

Gheorghe Musat le transmite securistilor ca D.I. doreste sa emigreze in strainatate, ca acesta este de acord cu “ingenuncherea” statelor comuniste de catre Occident si chiar doreste indepartarea lui Ceausescu de la putere: “Punctul lui de vedere era ca orice intelectual roman, care nu este de acord cu politica sefului statului, trebuie sa profite de momentul si disputa aceasta (tema venirii ungurilor in Transilvania), sa-i sustina pe unguri in problema Transilvaniei, pentru a-l schimba de la conducerea statului, chiar cu spirjin strain, pe presedintele tarii(…) Denumirea de neofascist o foloseste adesea pentru a caracteriza conducerea politica din Romania, afirmand ca acestea nu s-ar deosebi cu nimic de conducerea fascista din Germania si partidul national-socialist al lui Hitler”.

Urmare a delatiunilor lui Gheorghe Musat, detinutul D.I. a fost pedepsit sever, fiind bagat la izolare. “Detinutul D.I. este lucrat in D.U.I. pentru propaganda impotriva oranduirii socialiste. Detinutul se situeaza pe pozitii ostile in tot ceea ce face in detentie. Fata de aceasta pozitie, a fost pedepsit disciplinar, cu izolare severa, urmand sa se propuna pedeapsa cu regim restrictiv. Este mentinut izolat de restul detinutilor pentru a preveni raspandirea unor asemenea idei in randul acestora”, se spune intr-un raport intocmit de lt. maj. Silviu Negrila- Directia IV, Penitenciarul Aiud.

Nu scapa de securitate nici in libertate

In inauarie 1988, Gheorghe Musat este eliberat conditionat din inchisoare, prilej de bilant al activitatii sale ca informator al Securitatii.

“Informatorul detinut MIRON a fost recrutat la data de 13.07.1986, pentru acoperirea informativa a efectivului de detinuti condamnati pentru infractiuni contra securitatii statului, fiind dirijat in actiuni informative. In activitatea de informare a organului nostru, informatorul a avut un aport informativ foarte bun, furnizand un numar de peste 100 de materiale cu continut operativ. Informatorul s-a dovedit loial, sincer atasat de organul nostru, preocupat de realizarea sarcinilor si pastrarea in deplin secret a conspirativitatii legaturii cu organul nostru. Pe parcursul verificarii, nu a rezultat sa fie preocupat de comiterea unor actiuni negative”, se arata intr-un raport aprobat de mr. Aioanei Constantin- sef Serviciu 5/A Directia IV si semnat de cpt. Negrila Silviu, Directia IV, Biroul nr. 2 Cluj.

Dupa ce este pus in libertate, Gheorghe Musat este contactat din nou de securisti care ii propun sa-l urmareasca pe un fost coleg de celula, ce tocmai iesise si el din inchisoare, dupa ce ispasise 6 ani pentru propaganda impotriva oranduirii socialiste.

Gheorghe Musat “isi arata hotararea de a sprijini organele de securitate” si se intalneste cu fostul sau coleg.

Loctiitorul sefului Securitatii Municipiului Bucuresti, col. Goran, intocmeste in martie 1988 un raport in care propune reinregistrarea informatorului MIRON, aflat acum in libertate, insa acesta este ultimul document intrat in posesia CNSAS, fara a se sti daca Gheorghe Musat a continuat sa colaboreze cu Securitatea.

Ancheteonline a incercat sa ia legatura cu Gheorghe Musat, pentru ca acesta sa-si expuna punctul de vedere, insa echipa noastra nu a reusit sa-l contacteze, avocatul fiind plecat in strainatate.

Facebook Comments Box

53 Comments so far

Jump into a conversation
 1. Dumitru Iuga
  #1 Dumitru Iuga 25 September, 2010, 22:44

  D.I. coincide cu numele meu, Dumitru Iuga. Daca este asa, va rog sa nu-mi protejati identitatea. Am in arhiva mea note informative semnate MIRON.
  Va multumesc si va sunt alaturi in demersurile dvs. tiiu2001@yahoo.com

  Reply this comment
 2. Ivanescu Mihai.
  #2 Ivanescu Mihai. 27 September, 2010, 17:40

  Stiam despre tot ce-ati scris Dvs.ID,cred ca poate fi vorba si de Draghici Ion care era inginer electronist.toti am fost colegi la Aiud.Alti informatori sint : Purcaru Constantin cu nume conspirativ Mares;Gherghina Besciu Gheorghe conspirativ Metinae;Totu Victor,etc.

  Reply this comment
 3. Victor
  #3 Victor 29 September, 2010, 12:55

  Are dreptate Ivanescu. este vorba de inginerul Draghici Ion.

  Reply this comment
 4. Ivănescu Mihai
  #4 Ivănescu Mihai 29 November, 2010, 17:28

  Scaletchi Florentin a fost in plan
  Sa fie impuscat cu Iancu Lucian
  De la Constanta pusi pe duba
  La Rahova la glont ca sa ajunga
  Acolo condamnati la moarte
  Lr-a dat la impuscat prioritate
  Era si groapa pregatita gata
  Vecina cu Rîmaru la Jilava
  Dar dupa chin si tevatura
  Europa Libera a fost mai tare-n gura.
  Pe Ichim gardienii l-au apreciat
  Sperau ca-n tura lor sa fie impuscat
  N-aveau rabdare,faceau planuri
  Sa-i fure dintii lui de aur
  Mateescu a dat in bobi si-a zis
  Ca le-a iesit un drum deschis in duba-nchis
  Si asa a fost,si pusi pe duba
  Pe strada Morii la Aiud s-ajunga.
  In puscarie toti acolo am stat
  Avind vecin de pat cu noi si pe Musat.

  Reply this comment
 5. Ivănescu Mihai
  #5 Ivănescu Mihai 6 December, 2010, 13:03

  Purcaru pretindea ca stie
  Si are-n cap filozofie
  Si ca sa aiba mai mult spor
  S-a pus acolo turnator
  Si ca s-ascunda a sa fapta
  A scris ca Mares nume poarta
  Dar peste ani tot s-a aflat
  Ca mares a mincat rahat !.

  Reply this comment
 6. Ivănescu Mihai
  #6 Ivănescu Mihai 8 December, 2010, 13:28

  Scaletchi Florentin a fost in plan
  Sa fie impuscat cu Iancu Lucian
  De la Constanta pusi pe dubă
  La Rahova la împuşcat s-ajungă.
  Acolo,condamnaţi la moarte
  Le-a dat la împuşcat prioritate,
  Era şi groapa pregătită gata
  Vecină cu Rîmaru la Jilava
  Dar după chin şi tevatură
  Salvaţi de Europa Liberă la gură.
  Pe Ichim gardienii l-au apreciat,
  Sperau căn-n tura lor să fie împuscat
  N-aveau răbdare,făceau planuri
  Să-i fure dinţii lui de aur.
  Dar Mateescu a dat în bobi şi-a zis,
  Că ne-a ieşit un drum deschis în dubă-nchis
  Şi aşa a fost,şi puşi pe dubă
  La Aiud,la închisoare să ne ducă.
  La puşcărie acolo toţi am stat
  Avînd vecin de pat cu noi şi pe Muşat.
  Şi cînd Scaleţchi un memoriu vrea,
  Cerea Muşat ţigari Bucegi să-i dea.
  Printre eroi şi între sfinţi,
  A fost acolo Ion Drăghici,
  Din ce avea,puţină hrană
  Ne da şi nouă de pomană,
  Şi criticînd partidul fără frică
  A fost închis pe Restrictivă.
  A pătimit acolo,vreau să zic
  Era s-ajungă mucenic
  Din Restrictivă, se gîndeau,că gata
  Să-l ducă-n dric sau dubă la Jilava.
  Din ce a fost acolo,el
  Exemplu bun de caracter !.

  Reply this comment
 7. Iorgulescu
  #7 Iorgulescu 28 February, 2011, 11:51

  DELAPIDARE – pentru asta a fost condamnat MIRON!!! A fost si este un jeg de om!!!!!!!!

  Reply this comment
 8. UV Paint
  #8 UV Paint 5 April, 2011, 01:04

  Sometimes, blogging is a bit tiresome specially if you need to update more topics.–,`,

  Reply this comment
 9. I. Georgescu
  #9 I. Georgescu 5 April, 2011, 16:51

  Stie cineva daca in cazul lui Gheorghe Musat CNSAS-ul a dat vreo decizie de colaborare cu fosta securitate ca politie politica si daca exista vreun dosar pe rol in acest sens? As fi recunoscator daca m-ati ajuta cu aceste informatii.

  Reply this comment
 10. I. Georgescu
  #10 I. Georgescu 7 April, 2011, 12:58

  Numar unic dosar: 6433/2/2010
  Înregistrat în data de: 16.07.2010
  Obiect dosar: constatarea calitatii de lucrator/colaborator al securitatii (OUG nr.24/2008)
  Materia juridica: Contencios administrativ şi fiscal
  Stadiu procesual: Fond
  Părţi: MUSAT GHEORGHE : Parat
  CONSILIUL NAŢIONAL PENTRU STUDIEREA ARHIVELOR SECURITĂŢII : Reclamant
  DRĂGHICI ION : Intervenient

  Reply this comment
 11. Buddy Lingo
  #11 Buddy Lingo 11 April, 2011, 22:07

  Only a few blogger would discuss this topic the way you do.”‘-“,

  Reply this comment
 12. Kennith Galimberti
  #12 Kennith Galimberti 11 April, 2011, 22:11

  Perhaps you should update the php server on your webhost, WordPress is kinda slow.`-`’`

  Reply this comment
 13. Magan Kinzer
  #13 Magan Kinzer 12 April, 2011, 00:09

  Judging by the way you write, you seem like a professional writer.;.;-~

  Reply this comment
 14. Xuan Joffrion
  #14 Xuan Joffrion 12 April, 2011, 01:39

  Your blog never ceases to amaze me, it is very well written and organized.:”,:;

  Reply this comment
 15. Shantell Tuason
  #15 Shantell Tuason 12 April, 2011, 03:02

  I bookmared your site a couple of days ago coz your blog impresses me.’“-‘

  Reply this comment
 16. Levi Talaga
  #16 Levi Talaga 12 April, 2011, 04:50

  The thing i like about your blog is that you always post direct to the point info.:-;;~

  Reply this comment
 17. Eulalia Traughber
  #17 Eulalia Traughber 12 April, 2011, 08:28

  Your blog never ceases to amaze me, it is very well written and organized.“”.-

  Reply this comment
 18. Emery Dannelley
  #18 Emery Dannelley 12 April, 2011, 14:49

  The magnificence of those blogging engines and CMS platforms could be the lack of limitations and ease of manipulation that allows developers to put into action abundant material and ‘skin’ the web site in these a means that with very tiny effort a single would never recognize what it truly is creating the internet site tick all with out limiting subject material and effectiveness.

  Reply this comment
 19. Simon Kovalaske
  #19 Simon Kovalaske 12 April, 2011, 15:49

  I bookmared your site a couple of days ago coz your blog impresses me.”.-*`

  Reply this comment
 20. Anthony Wilhelmy
  #20 Anthony Wilhelmy 12 April, 2011, 16:18

  Have you already setup a fan page on Facebook ?””:;`

  Reply this comment
 21. Audie Campise
  #21 Audie Campise 13 April, 2011, 03:31

  Sometimes, blogging is a bit tiresome specially if you need to update more topics.;’`’`

  Reply this comment
 22. Kareem Siefkes
  #22 Kareem Siefkes 13 April, 2011, 05:06

  I love blogging and i can say that you also love blogging.;:”:.

  Reply this comment
 23. Malcolm Dargie
  #23 Malcolm Dargie 13 April, 2011, 15:06

  Well, another blogger already posted a topic like this.:”*;~

  Reply this comment
 24. woodworking tools
  #24 woodworking tools 13 April, 2011, 21:37

  This is a really good go through for me, Need to admit that you just are one of the best bloggers I ever saw.Thanks for posting this informative post.

  Reply this comment
 25. Tyree Mamaclay
  #25 Tyree Mamaclay 14 April, 2011, 00:45

  My friend first found your blog on Google and she referred your blog to me.,;,;;

  Reply this comment
 26. Gertrud Saugis
  #26 Gertrud Saugis 14 April, 2011, 07:23

  Sometimes, blogging is a bit tiresome specially if you need to update more topics.~,`’;

  Reply this comment
 27. Scottie Gouzalez
  #27 Scottie Gouzalez 14 April, 2011, 10:03

  Oh i really envy the way you post topics, how i wish i could write like that..”*:*

  Reply this comment
 28. Patricia Kudo
  #28 Patricia Kudo 14 April, 2011, 11:39

  Your blog is one of a kind, i love the way you organize the topics.:'”:-

  Reply this comment
 29. Apolonia Stremi
  #29 Apolonia Stremi 14 April, 2011, 15:59

  Hey, what kind of anti-spam plugin do you use for your blog.,-*:,

  Reply this comment
 30. Alfredo Grulke
  #30 Alfredo Grulke 14 April, 2011, 19:40

  ample register you obtain

  Reply this comment
 31. Machelle Levison
  #31 Machelle Levison 15 April, 2011, 02:56

  I just added your RSS Feed on my RSS reader, it is so nice to read your blog.”**”.

  Reply this comment
 32. Beryl Spradling
  #32 Beryl Spradling 15 April, 2011, 03:53

  Man that was very entertaining and at the same time informative.~*~.*

  Reply this comment
 33. Steve Beggs
  #33 Steve Beggs 15 April, 2011, 14:49

  Your blog is one of a kind, i love the way you organize the topics.`*“:

  Reply this comment
 34. Eleanore Wilmes
  #34 Eleanore Wilmes 15 April, 2011, 17:33

  You seem to be very professional in the way you write.-;**.

  Reply this comment
 35. Kyung Quertermous
  #35 Kyung Quertermous 15 April, 2011, 19:21

  Have you tried twitterfeed on your blog, i think it would be cool.*’;’~

  Reply this comment
 36. Shirlene Ellinger
  #36 Shirlene Ellinger 15 April, 2011, 23:06

  I see that you are using WordPress on your blog, wordpress is the best.:’:“

  Reply this comment
 37. Bret Abnet
  #37 Bret Abnet 16 April, 2011, 04:43

  The thing i like about your blog is that you always post direct to the point info..:*-*

  Reply this comment
 38. Ardis Highberger
  #38 Ardis Highberger 16 April, 2011, 09:16

  I always visit your blog everyday to read new topics.~;;`,

  Reply this comment
 39. cpns
  #39 cpns 16 April, 2011, 10:13

  This can be a really very good read for me, Must admit that you just are one of the best bloggers I ever saw.Thanks for posting this informative report.

  Reply this comment
 40. Pearly Scriuner
  #40 Pearly Scriuner 16 April, 2011, 10:14

  A blog like yours should be earning much money from adsense.*`”*.

  Reply this comment
 41. Erick Lazano
  #41 Erick Lazano 17 April, 2011, 02:38

  I always visit your blog everyday to read new topics.-~`,-

  Reply this comment
 42. Elfriede Cyr
  #42 Elfriede Cyr 17 April, 2011, 04:55

  Great blog post and nice discussion among the comments.;.-‘`

  Reply this comment
 43. Belen Eaddy
  #43 Belen Eaddy 17 April, 2011, 06:20

  Very well said, your blog says it all about that particular topic.”:,::

  Reply this comment
 44. Rafael Dezarn
  #44 Rafael Dezarn 17 April, 2011, 09:17

  Man that was very entertaining and at the same time informative…,.`

  Reply this comment
 45. pupuk organik
  #45 pupuk organik 17 April, 2011, 12:56

  Hey, just looking around some blogs, seems a pretty wonderful platform you are using. I’m currently using WordPress for a few of my sites but looking to change 1 of them over to a platform similar to yours as a trial run. Anything in particular you would recommend about it?

  Reply this comment
 46. Latest Gadget Information
  #46 Latest Gadget Information 17 April, 2011, 13:07

  I must admit that this can be one particular fantastic insight. It surely gives a company the opportunity to obtain in around the ground floor and really take part in creating one thing particular and tailored to their needs.

  Reply this comment
 47. Ramiro Dunman
  #47 Ramiro Dunman 17 April, 2011, 14:22

  I was also reading a topic like this one from another site..-;-“

  Reply this comment
  • Beyioku
   Beyioku 30 September, 2013, 03:24

   .este pacat ca autorul pozei nu a aaratt si la ce se statea la coada. In acest magazin, pentru ca nu aveau vinzare (la produse specifice) sa acceptat sa se vinda si alte produse.Am o poza ,pe care trebuie s-o gasesc, in care se vede ca in acest magazin, de exemplu, se vindeau tricouri de marinar Am lucrat intre 1979-1991 , viz-a-vis de acest mgazin , la un depozit de carte.

   Reply this comment
 48. Affiliatesratingspam
  #48 Affiliatesratingspam 17 April, 2011, 21:29

  This is i’m in search of. Here is what I refer to as value. The details provided here should be to the most. I would like say you will require invested some time in showing every one of these satisfied jointly. They are match with your theme. I will advocate this specific to the world and all my acquaintances. I will go back here to try out how much deliver the results. Appreciate making these take place.

  Reply this comment
 49. Cristopher Dagen
  #49 Cristopher Dagen 17 April, 2011, 22:08

  Hi, do you have a facebook fan page for your blog?””;,-

  Reply this comment
 50. ela
  #50 ela 10 August, 2012, 22:12

  pe tatal meu l-a bagat in puscarie, avocat fiind..insa a avut grija ca inainte sa-l curetze de toti banii!
  un jeg de om!

  Reply this comment
 51. Ernesto
  #51 Ernesto 30 September, 2013, 02:45

  O IMBRATISARE CALDA,NOBILA SI DIN SUFLET PENTRU TINE MIHAIL!!Ceea ce am vazut aici e extraordinar.Fotografia si pevestoa celor doua gemene m-a impresionat foarte mult.Si nu din intamplare.Ci pentru ca si eu am o sora geamana dar ea s-a nascut inaintea mea cu 8 min. fiindca suntem acel tip de gemeni bivitelini(am stat in saculeti diferiti).Si eu am fost cea mai slaba dintre noi doua,nu mi s-au dat prea multe sanse de supravietuire.Dar parintii mei au avut o grija deosebita,m-au iubit enorm la fel si Dumnezeu,asa ca am de ce sa fiu fericita.Eu fara sa fi cunoscut aceste efecte ale imbratisarii,o faceam in fiecare zi doar ptr ca simteam asa.Suuper,bravoo!

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.