Judecatoarea Costiniu a dovedit consecventa si a eliberat “lotul” Vantu

Judecatoarea Costiniu a dovedit consecventa si a eliberat “lotul” Vantu

by September 16, 2010 8 comments

Curtea de Apel Bucuresti a luat decizia de a-i elibera pe Sorin Ovidiu Vantu, Octavian Turcan si pe Alexandru Stoian in dosarul finantarii fugarului Nicolae Popa, unde cei trei sunt cercetati pentru favorizarea infractorului. Decizia de eliberare a fost luata cu doua din trei voturi. Pentru eliberare au votat judecatoarele Costiniu Viorica si Luciana Mera si s-a opus eliberarii magistratul Cristina Rotaru.

Vantu si Turcanu au primit o serie de interdictii. Astfel, cei doi au interdicitia de a parasi localitatea de domiciliu pe o perioada de 30 de zile. Totodata, cei doi nu au voie sa se intalneasca sau sa discute intre ei si nu au voie sa ia legatura cu fratii Virgil si Nicolae Popa direct sau prin interpusi. Daca Vantu sau Turcanu incalca una dintre aceste interdictii, “vor fi automat arestati”, se arata in decizia de eliberare a Curtii de Apel Bucuresti.

Soferul patronului Realitatea Media, Alexandru Stoian a fost eliberat fara a primi vreo interdictie.

In timpul sedintei de ieri, Costiniu Viorica a atras atentia procurorilor ca o serie de documente depuse la dosar, printre care si transcripturile unor convorbiri telefonice nu au antet si nici semnatura sau stampila institutiei care le-a efectuat. Cel mai probabil, pe acest neajuns procedural isi va motiva instanta hotararea luata joi dupa amiaza.

Adversar declarat al lui Traian Basescu, Costiniu Viorica este cunoscuta publicului din postura de fost presedinte al Asociatiei Magistratilor din Romania pe cand reprezenta si facea presiuni la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) in favoarea magistratilor cercetati disciplinar. A mai iesit in evidenta in momentul in care a respins propunerea procurorilor de arestare pentru 29 de zile a lui Puiu Popovici. A motivat decizia dupa cateva zile, citand copios din cateva acuzatii fara relevanta ale invinuitilor, declaratii care faceau aluzie la o presupusa interventie telefonica a lui Traian Basescu.

Nu in ultimul rand, Costiniu Viorica este sotia lui Florin Costiniu, magistratul de la Curtea Suprema arestat in dosarul lui Catalin Voicu. Surse judiciare sustin ca interceptarile din dosarul lui Vantu provin din speta care-l priveste pe senatorul Catalin Voicu, scandal in urma caruia Florin Costiniu a fost arestat pentru cateva zile si a fost nevoit sa ceara pensionarea din magistratura.

Moment mai bun pentru razbunare nici ca se putea pentru judecatoarea Costiniu. Daca Vantu a infierat caracterul politic al dosarului si si-a exprimat dorinta sa-l vada pe Basescu in locul sau, adica retinut, Costiniu nu a facut decat sa-i cante in struna afaceristului si sa-i bata obrazul lui Basescu, in loc sa se fi abtinut de la judecata, asa cum era normal. Dincolo de motivele care au condus la decizia de eliberare a lui Vantu, Turcan si Stoian, raman interdictiile impuse celor doi care demonteaza fara tagada asa numitul proces politic.

Facebook Comments Box

8 Comments so far

Jump into a conversation
 1. clinique bonus
  #1 clinique bonus 16 April, 2011, 18:06

  Much more these kinds of unselfish contributing factors and the local community might absolutely be a more effective natural environment for everyone.

  Reply this comment
 2. Canvas Shoes for Men
  #2 Canvas Shoes for Men 16 April, 2011, 21:32

  Glad to be one of several visitors on this awing site : D.

  Reply this comment
 3. Sennhesier HD 650
  #3 Sennhesier HD 650 16 April, 2011, 21:53

  Cheers for the post. Vist Best PC Headphones

  Reply this comment
 4. get rid of cellulite on thighs
  #4 get rid of cellulite on thighs 17 April, 2011, 10:46

  The body has two layer from skin. You obtain cellulite when ever fat tissue with the inner covering starts to help push your connective tissue in the center layer and you get modest dimples. Women have got a much leaner skin as compared to men in so doing they convey more cellulite.

  Reply this comment
 5. free website
  #5 free website 17 April, 2011, 17:02

  I’m not sure exactly why but this weblog is loading incredibly slow for me. Is anyone else having this issue or is it a problem on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.

  Reply this comment
 6. vigrx online
  #6 vigrx online 17 April, 2011, 19:35

  Thanks so much for writing all of the excellent information! Looking forward to checking out more posts!

  Reply this comment
 7. דשא סינטטי איכותי
  #7 דשא סינטטי איכותי 17 April, 2011, 21:13

  היי, אם אתם רוצים לקבל מידע בתחום דשא סינטטי ואיך יש להציבו ולהשקות אותו , היכנסו לאתר האינטרנט העוסק בתחום.

  Reply this comment
 8. Sonia Krawitz
  #8 Sonia Krawitz 17 April, 2011, 22:19

  You ought to really think about engaged on growing this weblog into a serious authority on this market. You evidently have a grasp deal with of the matters everyone is searching for on this website in any case and you could possibly certainly even earn a buck or two off of some advertisements. I might explore following latest topics and raising the amount of write ups you set up and I assure you’d start seeing some amazing focused traffic in the close to future. Only a thought, good luck in no matter you do!

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.