Militiile transnistrene, cu arma la picior intr-o scoala romaneasca

Militiile transnistrene, cu arma la picior intr-o scoala romaneasca

by September 1, 2010 2 comments

Militia transnistreana a trecut din nou la actiuni de intimidare a elevilor si a profesorilor romani din teritoriile de dincolo de Nistru. Astazi, in prima zi de scoala, liceul Mihai Eminescu din localitatea Corjova  a fost “gazda” unei noi “invazii” ale trupelor de interventie a militiei din Tiraspol. Motivul invocat: o asa-zisa amenintare cu bomba.

“Asaltul” a avut loc la primele ore ale diminetii cu o ora inainte de inceperea careului prilejuit de deschiderea noului an scolar. Aproximativ 50 de persoane inarmate au ocupat liceul, i-au inconjurat pe elevi, profesori si parinti si au asistat la manifestarile scolare.

Liceul a fost ravasit, s-a cautat in fiecare cotlon si a fost coborat drapelul Republicii Moldova, potrivit consilierului prezidential Stefan Uratu de la Chisinau, care a facut declaratii la Pro TV Chisinau.

De asemenea, primarul localitatii Corjova a afirmat ca “erau mai multi oameni inarmati decat elevi pe teritoriul scolii, iar directorul a fost bruscat si amenintat ca daca va arbora tricolorul va avea probleme”.

“Asediul” a fost prefatat de taierea curentului, pentru a boicota inceperea orelor de predare in limba romana.

Liceul Mihai Eminescu din Corjova, scoala de predare in limba romana, a supravietuit in fata presiunilor venite din partea autoritatilor de la Tiraspol, din autoproclamata Republica Transnistria. Acest incident vine dupa scandalul diplomatic dintre Romania si Rusia, in contextul in care Moscova a arestat, apoi expulzat un diplomat roman pe motiv de spionaj. Angajatul ambasadei romane in capitala Rusiei ar fi fost interesat de documente privind Republica Moldova. Ministrul roman de externe, Teodor Baconschy a confirmat ieri ca motivul disputei cu Rusia o constituie relatiile Romaniei cu Republica Moldova.

Facebook Comments

2 Comments so far

Jump into a conversation
 1. rambo
  #1 rambo 1 September, 2010, 15:56

  eu zic sa ne ducem dreaqu odata peste rusii aia si sa le tragem o mama de bataie. iar me smirnov sa-l spanzuram cu capu in jos, bolsevicul naibii

  Reply this comment
 2. IngerulNegru
  #2 IngerulNegru 6 September, 2010, 11:26

  Eu te sustin. Avem destui oameni antrenati in actiuni de tip comando, fara insemne militare, fara nimic, intr-o misiune sinucigasa de eliminare a cretinului de Smirnov, o papusa proruseasca pe teritoriu romanesc. Transnistria nu exista. Si, ca sa fie totul complet, as face referendum sa ne unim cu Moldova, si sa facem din nou Romania Mare. Mama lor de rusnaci!!!

  Reply this comment

<