Petrom City, cel mai mare proiect de birouri, va fi inaugurat joi

Petrom City, cel mai mare proiect de birouri, va fi inaugurat joi

by November 30, 2010 4 comments

Compania Petrom va deschide joi cel mai mare proiect imobiliar finalizat in Romania, scrie Ziarul financiar. Petrom City, localizat in zona de nord a Bucurestiului, la Straulesti, este o investitie de peste 100 de milioane de euro la care au lucrat peste 4.000 de oameni. Suprafata proiectului este de 100.000 de metri patrati.

Petrom City va gazdui peste 2.500 de salariati ai companiei din Bucuresti si Ploiesti, acestia urmand sa fie mutati pana in primavara anului viitor.

Complexul cuprinde cinci cladiri: doua imobile administrative ovale (Infinity), o cladire cu forma clasica (Tower), un centru de date si o centrala cu o capacitate instalata de 5 MW.

Pe toata suprafata de 100.000 de metri patrati a proiectului nu se vede niciun cablu. Toti cei 1.500 de kilometri de cablu, care reprezinta cam o data si jumatate distanta intre Romania si Viena, sediul central al actionarului majoritar al Petrom, OMV, sunt sub pamant.

Cea mai importanta piesa din Petrom City este centrul de date. Aici se vor afla toate secretele celei mai mari companii din Romania, dar si ale grupului OMV, pentru ca centrul de date de la Bucuresti este identic cu cel de la Viena. Astfel, prin cele doua centre informatice gemene OMV isi poate controla toate activitatile globale.

Arhitectonic, cea mai interesanta constructie este cladirea Infinity, care va gazdui si cea mai mare parte a angajatilor din Straulesti. Cladirea este compusa din doua corpuri ovale, care se intersecteaza, facute in mare parte din sticla.

Facebook Comments

4 Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.