Cum face PDL curatenie politica in institutiile publice

Cum face PDL curatenie politica in institutiile publice

by December 9, 2010 2 comments

Intr-o inregistrare video este dezvaluit modul in care se finanteaza campanile electorale la PDL. Inregistrarea prezinta discutiile care au avut loc intre directorul general al termocentralei Mintia-Deva, Cristian Vladu, si membrii PDL Hunedoara.

In noaptea de dupa alegerile partiale parlamentare care au avut loc acum doua saptamani in colegiul 3 Hateg (alegeri castigate de Mariana Campeanu de la PNL), Vladu se lauda ca a dat bani in campania electorala si acum solicita partidului la “centru” sa faca curatenie in randul angajatilor la toate nivelurile institutiile si unitatilor de stat, mai ales de la Hidroelectrica, pentru a aseza in functii doar membrii PDL. El sustine ca si-a creat obligatii catre diferite persoane.

“Sunt sponsorul numarul unu, am dat un miliard jumate in campania asta. Cineva de la partidul asta trebuie sa-si asume responsabilitatea sa rada tot de la Hidroelectrica de la varf si de la Hidrocom. Mai sunt doi directori din cei vechi: madam Ciobanu, care e directoare economica, si Niculescu – comercial. In rest i-am ras pe toti”, se lauda Vladu.

Continua, apoi, la fel de senin: “Am terminat discutiile si, cand am vazut in ce hal stam, eu am inceput o discutie si am spus: A fost la mine, n-am spus-o decat in cercuri extrem de restranse, un om, doi… Ba, ce facem? Dar tu ne sprijini?  Pai cred ca sunt sponsorul numarul unu, am dat un miliard jumate in campania asta, ai auzit bine? Pe romaneste. Ai auzit bine, da? Nu dau de la mama, s-au creat niste obligatii, cred ca toata lumea intelege, da? Din salariu eu nu pot, imi este imposibil. Nu am de unde sa dau atatia bani. Dar i-am spus omului: Viorele, dacă veti veni cu un candidat care sa aiba si sanse reale, iti dau cuvantul meu de onoare ca fac tot ce este omeneste posibil sa-ti sprijin candidatura. Dar daca veniti cu unul gen… – si va jur ca aaa am spus – Constantinescu cu 3%, al dracu’ sa fiu daca-ti dau mai multi bani de afise, nu de bannere…”, spune Vladu. 

Cristian Vladu este directorul general la termocentrla Mintia-Deva, fost prefect intre 2006-2007, si cadidatul PDL pentru presedintia consiliului judetean Hunedoara.

Facebook Comments Box

2 Comments so far

Jump into a conversation
 1. 1918060
  #1 1918060 31 March, 2011, 15:34

  What a lovely day for a 1918060! SCK was here

  Reply this comment
 2. pandora
  #2 pandora 8 April, 2011, 22:19

  Thank you very much for this entry. Waiting for next one.

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.