PDL face zid in jurul lui Ridzi

PDL face zid in jurul lui Ridzi

by December 14, 2010 6 comments

PDL a votat in bloc in Camera Deputatilor pentru a impiedica urmarirea penala in cazul deputatului Monica Iacob Ridzi. Ipocrizia democrat-liberarilor a depasit orice limitele: cu cateva ore inainte, liderul grupului PDL, Mircea Toader anuntase ca deputatii partidului vor sustine cererea DNA pentru extinderea urmaririi penale a Monicai Ridzi. Mai mult, acum cateva zile, presedintele Traian Basescu a acuzat in termeni duri decizia juristilor PDL de a intocmi raport negativ cererii procurorilor anticoruptie.

Camera Deputatilor a respins marti seara cu 109 voturi “pentru” si 110 “impotriva” cererea DNA de incuviintare a perchezitiei informatice si cu  109 “impotriva” si 99 “pentru”, solicitatea procurorilor de extindere a urmaririi penale.

Cu alte cuvinte, majoritatea deputatilor PDL a facut zid in jurul colegei lor de partid. Monica Ridzi este cercetata penal pentru fapte de mare coruptie in perioada cand a fost ministru al Tineretului si Sportului (2008-2009). Pentru solicitarea DNA au votat deputatii opozitiei. Cum votul a fost secret, deputatii democrat-liberali putand astfel sa fie bine “acoperiti” fata de votul exprimat.

Mircea Toader: Sub fusta noastra nu sta nimeni

Interesant este faptul ca dupa sedinta grupului, liderul deputatilor democrat-liberali Mircea Toader a anuntat ca partidul va vota in favoarea cererii DNA, pentru a nu obstructiona actiunea penala in cazul colegei lor.

“Sub fusta noastra nu sta nimeni. Parlamentul nu trebuie sa fie o instanta. Nu noi apreciem cine este vinovat. Nici Comisia Juridica nu trebuia sa faca o judecata pe fond. Noi, PDL am sustinut ca actul de justitie trebuie sa se finalizeze asa cum crede justitia. Grupul PDL va sustine solicitarile facute de procurorul general. Parlamentul nu trebuie sa fie o bariera. Eu cred in nevinovatia doamnei Ridzi”, a declarat cu emfaza liderul PDL, ca apoi, colegii lui, „sub fusta” votului secret sa o acopere pe Ridzi.

Deputatul Monica Iacob Ridzi le-a cerut deputatilor sa nu voteze cererea procurorilor  „pentru ca se creeaza un precedent”, pozitie care ne aduce aminte de declaratiile lui Adrian Nastase de acum cativa ani cand fostul premier era pus sub acuzare de procurorii anticoruptie si cereau Camerei Deputatilor acordul pentru perchezitionarea   imobilului din strada Zambaccian. Atunci, PDL in bloc, in frunte cu Traian Basescu acuza PSD ca acopera marii corupti ai Romaniei.

Acum Ridzi sustine ca „imunitatea ministeriala e o garantie si nu o solutie de evitare a anchetelor”. „Cu alte cuvinte, raspunderea politica nu se incadreaza in modelul general al raspunderii juiridice, ci are o natura speciala manifestata prin existenta unei prezumari a faptei incriminate. Un vot in favoarea DNA ar insemna un precedent periculos pentru perspectiva”, a afirmat Ridzi, care parca a citat din „pledoaria” lui Adrian Nastase din Parlament, care, la randul lui vorbea despre posibilitatea ca fiecare dintre deputatii sa fie in situatia de a fi cercetat penal la un moment dat.

Acuzatiile procurorilor

„In cauza exista indicii ca in cursul anului 2009, Iacob Ridzi, in calitate de ministru al Tineretului si al Sportului, impreuna cu alti functionari ai acestui minister, ajutati si de administratori a doua firme private au prejudiciat bugetul ministerului, prin incheierea a trei contracte de servicii fara ca in prealabil sa fie organizata si derulata vreo procedura de atribuire. Totodata, exista indicii ca pentru ascunderea incalcarii dispozitiilor legale in materia achizitiilor publice au fost intocmite, ulterior incheierii celor trei contracte, inscrisuri care sa ateste in mod nereal derularea procedurii de achizitie. Fostul ministru a solicitat administratorului retelei informatice sa stearga date informatice pentru a nu fi descoperite”, se arata in cererea procurorilor adresata Camerei Deputatilor.

Facebook Comments Box

6 Comments so far

Jump into a conversation
 1. stan
  #1 stan 15 December, 2010, 07:36

  asa se intampla cu toti nemernici astia. niste cersatori si cei mai buni oameni cand vin ALEGERILE promit totul stau cu toti mosii si toate babale de gat sunt alesi si imediat se dezumanizeaza. am inteles ca este grav bolnava. doamne fereste dar dumnezeu nu doarme. daca nu platesc la penitenciar platesc altfel.

  Reply this comment
 2. stan
  #2 stan 15 December, 2010, 07:41

  aaaaa… uitasem si cu finul acestei …… nasoase sa dispus N U P de parchet beat fiind pentru ca firma lui afost premiataz de primaria petrosani. primar fiind nasul sotul nasoasei .la puscarie cu acel procuror.

  Reply this comment
 3. Elinore Kandel
  #3 Elinore Kandel 9 April, 2011, 03:07

  Hm, I am comfortable with this but still not fully certain, thus i’m going to research a bit more.

  Reply this comment
 4. Carroll Sieloff
  #4 Carroll Sieloff 12 April, 2011, 22:56

  That appears to be excellent yet i am still not too sure that I favor it. Nevertheless will look a lot more into it and choose for myself! 🙂

  Reply this comment
 5. Chan Orn
  #5 Chan Orn 14 April, 2011, 01:46

  Well, that’s excellent, but what about additional options we’ve got here? Do you mind publishing another post about these too? Regards!

  Reply this comment
 6. Taryn Barlup
  #6 Taryn Barlup 16 April, 2011, 15:46

  Hm, So i am happy with this however not absolutely certain, so i am going to research even more.

  Reply this comment

<