Udrea pune la bataie 11 milioane lei pentru verificarea proiectelor europene

Udrea pune la bataie 11 milioane lei pentru verificarea proiectelor europene

by December 15, 2010 0 comments

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), condus de Elena Udrea, a alocat 11 milioane lei pentru evaluarea proiectelor depuse pentru obtinerea de bani europeni. In aceste conditii, ne indrebam de rost mai au angajatii Directiei Control si Verificare Utilizare Fonduri Comunitare.

Potrivit anuntului de intentie, acesti bani provin tot din fondurile Uniunii Europene, castigatorii urmand a verifica intre 900 si 1.400 de cereri de finantare. 

Conform portalului de achizitii publice, cei 11.077.950 lei vor fi cheltuiti pentru a oferi intre 30 si 150 de raspunsuri la contestatii, furnizarea intre 30 si 150 de puncte de vedere catre Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional (AMPOR) si pentru verificarea intre 900 si 1.400 cereri de finantare venite din partea diferitilor solicitanti.

Adunand numarul maxim de cereri de finantare cu numarul maxim de raspunsuri la contestatii si numarul maxim de raspunsuri catre AMPOR, a rezultat 6.150 lei platiti de M pentru fiecare proiect verificat sau document redactat.

Programul este intitulat “Servicii de evaluare tehnica si financiara a cererilor de finantare depuse pentru Axele Prioritare 1-5 din Programului Operational Regional 2007 – 2013”, fiind de tip “servicii de consultanta pentru afaceri si management si servicii conexe”.

Potrivit aceleasi surse, baza de operare a proiectului va fi in Bucuresti, dar activitatile se vor derula la sediile organismelor regionale.

Contractul se inscrie intr-un program finantat din fonduri comunitare, mai exact “POR  2007-2013, Axa prioritara 6- Asistenta tehnica”.

Anuntul a fost publicat pe SEAP la data de 13 decembrie, data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare fiind 20 decembrie.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.