Cel mai puternic om din energie: Constantin Balasoiu

Share on Facebook
image-2819
Constantin Balasoiu, un apropiat a lui Adriean Videanu, este presedinte a patru consilii de administratie a unor companii energetice, dar si director general la complexul energetic Craiova. Acesta este unul dintre cele mai puternice personaje din Romania, gestionand un patrimoniu de cateva miliarde de euro, precum si o mare parte din producerea si distributia de energie. Motivatia invocata pentru aceasta numire: toate companiile din subordinea lui Balasoiu vor face parte din compania Electra.

Potivit declaratiei de interese, Constantin Balasoiu a fost numit in octombrie 2010, presedinte al Consiliilor de Aadministratie de la complexele energetice Craiova, Turceni, Rovinari, dar si al CN Nuclearelectrica SA. Reprezentantii ministerului au argumentat ca aceasta numire are la baza pregatirea procesului de unificare a tuturor acestor campanii in vederea infiintarii noiii societati – Electra. Fostul presedinte al CA Rovinari, Marcel Hoara, a declarat la sfarsitul anului trecut ca nu-l deranjeaza faptul ca a fost schimbat din functie pentru ca noua numire face parte din startegia de infiintare a SC Electra SA.

Interesele lui Videanu

In ianuarie 2009, ministrul Economiei din acea perioada, Adriean Videanu, anunta ca Constantin Balasoiu va fi directorul general al companiei SC Electra SA. El va deveni unul dintre cei mai puternici oameni de stat, coordonand un gigant energetic cu un patrimoniu de miliarde de euro. Balasoiu este un apropiat a lui Videanu, cel care de altfel l-a numit director general la complexul energetic Craiova, la inceputul lui 2009. A reusit sa ramana in functie si dupa ce Videanu s-a retras din fruntea Ministerului Economiei., fiind inlocuit cu Ion Ariton. Surse din cadrul PDL sustin ca ar fi fost o intelegere intre Videanu si Ariton ca Balasoiu sa coordoneze societatea Electra, iar a doua companie-mamut, Hidroenergetica sa fie condusa de Constantin Trihenea, numit la sfarsitul anului trecut la conducerea Hidroelectrica, dupa demiterea lui Mihai David.

Interesele lui Videanu si a “locotenetului “acestuia, Ionel Mantog, se invart in jurul complexelor energetice din Gorj, a caror activitate este coordonata tocmai de omul lor, Constantin Balasoiu.

Balasoiu, fost activist PCR

Presa locala l-a acuzat pe Balasoiu de traseism si oportunism politic: un activist PCR, care dupa Revolutie a trecut repede in barca FSN, PDSR, ca in cele din urma sa devina membru PDL, iar in aceasta calitate a ajuns director general al complexului Craiova si presedinte al patru CA. De asemenea, Balasoiu a fost acuzat de fals in documente oficiale in perioada cand a ocupat postul de director al Camerei de Comert Valcea.

Companiile energetice criticate dur de specialisti

Specialistii din energie, sindicalistii, dar si Consiliului Concurentei au criticat dur proiectul ministerului Economiei de infiintare a celor doua companii energetice-mamut, sustinand ca incalca piata libera a energiei si ca afecteaza doua ramuri importante din energie: nucleara si hidro cu scopul de a salva de la faliment industria carbunelui.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

4 Responses to Cel mai puternic om din energie: Constantin Balasoiu

  1. I’m aware of this already, but still there have been a few helpful bits that finalized the picture to me, thanks!

  2. Many Tufo says:

    My partner and i clearly have to think more in that course and see what i can do concerning this.

  3. Luis Dosal says:

    That appears great nonetheless i am just still not so certain that I prefer it. Nevertheless will look even more into it and choose for myself! :)

  4. Signe Pelzer says:

    Well, that’s fine, however what about additional choices we’ve got here? Do you mind making another post regarding all of them also? Cheers!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cine este Stelian Fuia, condamnat la 4 ani de inchisoare pentru delapidarea Institutului Fundulea

show_image_NpAdvHover.php

Ziarul nostru a publicat in ultimii ani, in exclusivitate,  mai multe investigatii legate de activitatea infractionala a fostului ministru al Agriculturii, Stelian Fuia, un protejat al regimului Basescu, sustinut de fostul prim-ministru, Emil Boc. Fuia a fost condamnat, miercuri, in prima instanta, de Curtea de Apel Bucuresti la 4 ani de inchisoare pentru abuz in

Nu e cancan! Procurorii DNA au descins la o televiziune tabloida. Acuzatii: trafic de influenta si spalare de bani

media_825654900_cancan-tv-8695

Procurorii DNA efectuează 20 de percheziții, inclusiv la sediul Cancan TV. Ancheta vizează fapte de trafic de influență și spălare de bani.

Defrisarile ilegale, atentat la siguranta nationala. Un proiect de lege care a trecut de Camera Deputatilor

112068

Proiectul legislativ pentru includerea defrisarilor ilegale si a exploatarilor fara amenajament silvic in cadrul amenintarilor la adresa securitatii nationale a fost adoptat tacit, miercuri, de Camera Deputatilor, prima camera sesizata, potrivit Hotnews.ro. Propunerea vizeaza completarea Legii privind siguranta nationala a Romaniei, avand caracter organic. Camera decizionala ramane Senatul.  

Liberalii o pun de-un blat cu Neculai Ontanu? Doamna macelar, un potential candidat PNL la primaria sectorului 2

neculai-ontanu-audiat-la-dna-intr-un-dosar-privind-retrocedarea-unui-teren-18471069

PNL este pe cale sa faca blat cu UNPR la sectorul 2 in perspectiva alagerilor locale de anul viitor, potrivit unor surse politice. Primarul Neculai Ontanu, in razboiul sau pentru obtinerea unui nou mandat, face tot posibilul sa blocheze orice contracandidatura serioasa. In conditiile in care PSD ar putea incheia o alianta cu UNPR, si

Traian Basescu: Scandalul Volkswagen este o escrocherie sustinuta de oameni politici germani

basescu

Traian Băsescu dezvăluie că scandalul Volkswagen este “o escrocherie susținută de oameni politici germani”. Fostul șef al statului a declarat că este vorba despre aceeași oameni politici care spun României să lupte contra corupției.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress