Gelu Voican Voiculescu nu a platit de trei ani chiria la RA-APPS. Regia il da in judecata pentru a-l evacua cu forta

Gelu Voican Voiculescu nu a platit de trei ani chiria la RA-APPS. Regia il da in judecata pentru a-l evacua cu forta

by March 15, 2011 0 comments

Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) l-a dat in judecata pe Gelu Voican Voiculescu si solicita judecatorilor sa-l evacueze cu forta dintr-o vila situata in zona Aviatorilor din Bucuresti, deoarece refuza de trei ani sa plateasca chirie. Omul care s-a ocupat de treburile “murdare” ale regimului Iliescu, inclusiv de ingroparea cadavrelor sotilor Ceausescu, datoreaza statului roman peste 1 milion de lei (250.000 euro).

De mai bine de zece ani, Gelu Voican Voiculescu locuieste impreuna cu sotia si cei patru copii intr-o casa ce apartine Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat. Vila de pe strada Barbu Iscovescu din sectorul 1 al Capitalei are noua camere, trei bai, trei bucatarii, o multime de dependinte, avand o suprafata locuibila de aproape 300 mp, plus o curte de 456 mp.

Cu toate ca sta intr-un cartier rezidential din zona Aviatorilor, Gelu Voican Voiculescu refuza de trei ani sa plateasca chirie catre RAAPPS, acumuland o datorie de peste 1 milion de lei.

Cum fostul fost vice-prim ministru in guvernul provizoriu Petre Roman nu a dat curs somatiilor RA-APPS, Regia a fost nevoita sa il dea in judecata, dosarul fiind inregistrat la Judecatoria Sectorului 1.

In 2001, intre RAAPPS si Gelu Voican Voiculescu a fost semnat un contract pentru casa din strada Barbu Iscovescu, chiria ridicandu-se la suma modica de 1,4 milione lei vechi (aproximativ 35 de euro la valoarea de acum).

Peste numai trei ani, guvernul PSD condus de Adrian Nastase a dat o ordonanta de urgenta prin care toate contractele incheiate de RA-APPS erau prelungite automat pe cinci ani, fostii demnitari continunad sa se lafaiasca in locuinte de protocol, desi legea nu le mai dadea la multi acest drept.

Gelu Voican Voiculescu a continuat sa plateasca o chirie insignifianta pana in 2008, cand prin doua ordonante de urgenta RA-APPS este obligata sa mareasca tarifele.

Din acel moment, Voican Voiculescu a refuzat sa mai plateasca chirie, acumuland, pana in noiembrie 2010, o datorie de 1.030.529 lei (jumatate fiind penalitati de intarziere).

Mai mult, in 2009, a expirat si contractul de inchirieie, insa Voican Voiculescu tot nu a vrut sa plece din casa RA-APPS.

Regia solicita acum instantei sa dispuna evacuarea familiei lui Voican Voiculescu, deoarece “trebuie igienizata”.

“Este o calomnie odioasa, pe care o resping cu temeinicie, personalitatea mea de fost viceprim-ministru al primului Guvern al Romaniei democratice fiind de necontestat. Sa le fie rusine”, se plange Voican in instanta.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.