Trei lideri de la Sindicatul ProLex, acuzati de delapidare

Trei lideri de la Sindicatul ProLex, acuzati de delapidare

by March 8, 2011 1 comment

Procurorii Parchetului General au dipus inceperea urmaririi penale fata de Vasile Lincu, Florin Ilie Vilnei si Negoita Voinea, liderii ai Sindicatului Politistilor si Vamesilor „Pro Lex”, pentru comiterea infractiunilor de delapidare cu consecinte deosebit de grave in forma continuata si fals intelectual. Prejudiciul se ridica la 12 miliarde de lei vechi.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Vasile Lincu si Florin Ilie Vilnei si-au insusit si au folosit diferite sume de bani, fara aprobarea organelor de conducere si fara descarcare de gestiune. Din cercetari a rezultat ca Voinea Negoita a acceptat inregistrarea in contabilitate a operatiunilor fictive si a denaturat veniturile si cheltuielile sindicatului Pro Lex.

Cercetarile efectuate au mai relevat ca au fost incheiate de catre liderii sindicali contracte in numele Sindicatului Politistilor si Vamesilor „Pro Lex” si a fost consemnata receptia unor bunuri fara justificare in documentele contabile si fara descarcare de gestiune.

De asemenea, probatoriul administrat a relevat ca au fost achitate din fondurile sindicatului sume de bani cu titlul „drepturi de autor” fara indeplinirea conditiilor legale.

Politistii au perchezitionat, marti, sediul social al Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor ProLex, care este si locuinta liderului Vasile Lincu

Facebook Comments

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. Mac Scherbring
    #1 Mac Scherbring 13 April, 2011, 02:16

    Hello, Great job. I did not expect this just before the weekend. Thanks

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.