Teodor Baconschi ar vrea sa fie candidatul PDL la presedintie

Teodor Baconschi ar vrea sa fie candidatul PDL la presedintie

by April 3, 2011 1 comment

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi a declarat astazi la Pro TV ca ar putea lua in calcul o candidature la presedintia tarii, daca PDL l-ar sustine politic. “Daca PDL va considera ca persoana mea este calificata pentru pariul politic major, vor reflecta la aceasta posibilitate, dar in prezent este prematur sa se vorbeasca despre o asemenea intentie”, a afirmat Baconschi.

El a mai spus ca ar trebui sa aiba si acordul lui Traian Basescu pentru aceasta candidatura. “Cand esti in politic, iti doresti sa poti schimba lucrurile in directia pe care o consideri mai buna pentru tine, pentru semenii tai, nu doar pentru un partid, ci si pentru intreaga societate.

Pentru moment, eu am de gand sa contribui doctrinar si la relatiile externe ale partidului pentru ca e necesara o conexiune mult mai ampla cu celelalte partide de centru dreapta din Europa, ma intereseaza legatura cu orasele mari, cu elita urbana pe care PDL risca sa o piarda daca nu revine la un dialog efectiv cu oamenii din clasa de mijloc, pe care o avem în vizor. Si candidatura la timpul ei, dacă apartidul va considera ca persoana mea este calificata pentru acest pariu politic major voi reflecta şi voi lua o decizie. In momentul de fata e prematur sa vorbim”, a răspuns Baconschi.

In privinta alegerilor locale, Teodor Baconschi a mai spus ca intre motiunea la care scrie si el, cea a premierului Boc, si cea a lui Vasile Blaga, exista puncte comune, cel putin din punct de vedere doctrinar.

“Am contribuit la aceasta motiune populara crestin-democrata, dar cred ca si celelalte motiuni, de pilda cea pe care o redacteaza dl. Blaga cu dl. Frunzaverde, vor avea cu siguranata puncte comune, asta arata ca PDL se comporta ca partid de centru-dreapta”, a mai spus ministrul.

Cat priveste liniile moţiunii lui Emil Boc, Baconschi a declarat: “Avem statutul, valorile si principiile de actiune ale unui partid de centru-dreapta care acomodeaza si temele pietei libere, deci accentele liberale. E un document care isi asuma valorile fundamentale, ca e vorba de libertate, de subsidiaritate, de responsabilitate, de valoare a muncii, a familiei, patrimoniului…”.

Pe de alta parte, seful diplomatiei a reiterat ca el ar prefera o schimbare a denumirii si siglei PDL chiar înainte de alegerile locale, aratand ca nu se teme de o confuzie a electoratului. “M-am pronunţat deja public in favoarea unei modificări si a emblemei si a denumirii, insa aud multe opinii in partid care spun ca din punct de vedere electoral in 2012 n-ar fi bine, desi în definitiv PSD si PNL s-au contopit într-o noua sigla “, a mai spus el.

Facebook Comments

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. Rudy Ronda
    #1 Rudy Ronda 12 April, 2011, 23:11

    Would it be possible to PM me and tell me few more thinks about this. I am really a fan of your blog.

    Reply this comment

<