Vintu, retinut 24 de ore de procurori

Vintu, retinut 24 de ore de procurori

by April 20, 2011 0 comments

Procurorii Parchetului General au dispus, miercuri, retinerea pentru 24 de ore a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, acuzat de savarsirea infractiunii de santaj, dupa ce acesta l-a ameninta cu moartea pe managerul postului Realitatea TV, Sebastian Ghita. Urmaza ca Vintu sa fie prezentat judecatorilor cu propunere de arestare preventiva.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, impreuna cu Vintu a fost retinut si Ion Ilie Cezar.

Din probele administrate pana la acest moment procesual, a rezultat ca, in perioada martie – aprilie 2011, sub amenintarea denuntarii unilaterale a unui contract de consultanta si management, Vintu i-a pretins managerului postului Realitatea TV, Sebastian Ghita, suma de 150.000 euro. In situatia neconformarii acestei cerinte, partea vatamata ar fi pierdut sume importante de bani.

“Actele de amenintare si constrangere au fost intreprinse de inculpatul Sorin Ovidiu Vintu atat personal, cat si prin intermediul inculpatului Ion Ilie Cezar, care la randul sau urma sa obtina un folos injust. Inculpatul Vantu Sorin Ovidiu a recurs la amenintari cu moartea la adresa partii vatamate si a familiei, de natura a induce acesteia temerea ca se pot materializa, fapt ce l-a determinat sa-si ia masuri de protectie”, se arata in comunicatul Parchetului General.

Miercuri, Sorin Ovidiu Vintu si Sebastian Ghita au fost audiati de procurori, anchetatorii luand decizia de a-l retine pe Sorin Ovidiu Vintu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.