Decanul Baroului Alba, retinut de procurorii DNA

Decanul Baroului Alba, retinut de procurorii DNA

by May 26, 2011 0 comments

Decanul Baroului Alba, Doina Scutea, a fost retinut joi de procurorii anticoruptie, urmand sa fie prezentat in cursul dupa-amiezii magistratilor Curtii de Apel Alba Iulia cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. Avocata este acuzata de complicitate la inselaciune, intr-un dosar care are legatura cu omul de afaceri Dorel Tamas, pe numele caruia a emis un mandat international de arestare in urma cu peste o luna.

Dorel Cristian Tamas este cercetat de procurorii anticoruptie pentru doua infractiuni de inselaciune, spalare de bani, fals in inscrisuri sub semnatura privata si delapidare.

De altfel, Doina Scutea a fost trimisa in judecata intr-un alt dosar pentru trafic de influenta, tentativa la infractiunea de inselaciune, cu consecinte deosebit de grave si doua infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata. Scutea este decan al Baroului Alba din 2004.
In cauza sunt implicati si fostul director general al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Alba din perioada 2008-august 2010, Stefan Anghel Bogin, un consilier din Ministerul Economiei, Bogdan Radu, un om de afaceri din Alba Iulia, Alexandru Duca, si un fost ofiter de informatii, Claudiu Vulpe.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.