Dominique Strauss-Kahn, eliberat pentru o cautiune de un milion de dolari

Dominique Strauss-Kahn, eliberat pentru o cautiune de un milion de dolari

by May 20, 2011 0 comments

Un judecator din Manhattan a decis eliberarea fostului director FMI Dominique Strauss-Kahn pentru o cautiune de un milion dolari si plasarea acestuia in arest la domiciliu cu monitorizare electronica. Strauss-Kahn va fi pazit 24 de ore pe zi pe propria sa cheltuiala, va purta o bratara electronica pentru localizare si va depune o garantie de cinci milioane de dolari.
Strauss-Kahn isi va petrece noaptea de joi in inchisoare, cautiunea sa urmand sa fie platita vineri. DSK a predat deja toate documentele de calatorie.
“Veti fi supus si veti beneficia de protectia sistemului de justitie penala al acestui stat. Ma astept ca dvs sa va prezentati in fata instantei. Daca exista cea mai mica problema cu respectarea obligatiilor care va revin, conditiile eliberarii dvs pe cautiune vor fi modificate sau chiar retrase”, i-a spus judecatorul fostului director FMI.
Inainte ca cererea sa de eliberare pe cautiune sa fie aprobata, DSK a fost pus oficial sub acuzare in urma reclamatiei privind agresiuni sexuale, relateaza AFP. Procurorii au sustinut in timpul audierii ca plecarea de la hotel al lui Strauss-Kahn “a fost pripita” si orice suma depusa drept cautiune ar fi insuficienta, informeaza Reuters.
“Adevarata problema pentru acest tribunal este sa aiba garantii, nu doar financiare, pentru a se asigura ca inculpatul va fi prezent la audieri ulterioare”, a declarat judecatorul Michael Obus.”Strauss-Kahn e originar dintr-o tara in care ar fi dificil sau imposibil sa fie extradat”, a adaugat judecatorul, referindu-se la faptul ca Franta nu isi extradeaza cetatenii.
Avocatii lui Strauss-Kahn au sustinut insa ca pachetul propus pentru cautiune este suficient de cuprinzator pentru a permite eliberarea sa din inchisoarea Rikers. Unul dintre avocatii sai, William W. Taylor III a declarat ca apararea a angajat o echipa de securitate care va oferi monitorizare video, o bratara electronica pentru a monitoriza miscarile clientului sau, precum si o paza armata la intrare si la iesirea din domiciliul la care va fi plasat in arest.
Actiunea avocatilor fostului sef al FMI de a depune cererea de eliberare pe cautiune inainte ca DSK sa fie pus sub acuzare in mod oficial este neobisnuita, scrie New York Times. De obicei, in cazul in care un inculpat este detinut, fara posibilitatea unei cautiuni dupa prima infatisare in fata instantei penale, avocatii asteapta pronuntarea oficiala a actului de acuzare, pentru a solicita eliberarea pe cautiune.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<