Parlamentul da unda verde eutanasierii cainilor

Parlamentul da unda verde eutanasierii cainilor

by May 31, 2011 0 comments

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, pe articole, proiectul de lege de aprobare a OUG 155/2001 privind programul de gestionare a cainilor fara stapan. Pentru intrarea in vigoare a legii este insa nevoie de votul din Plenul Camerei Deputatilor. Proiectul prevede ca animalele bolnave si cele agresive sa fie eutanasiate, iar restul sa fie cazate in adaposturi, insa decizia finala va apartine Consiliilor locale.
Modificarea legii cainilor fara stapan a fost initiata de prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei, care doreste eutanasierea atat a cainilor grav bolnavi, a celor agresivi si a celor care nu sunt adoptati in sapte zile.
Potrivit prefectului, propunerile din lege respecta legislatia europeana si incearca rezolvarea problemelor provocate de cei aproximativ 40.000 de caini fara stapan din Capitala, asa cum arata datele ONG-urilor, sau a celor aproximativ 100.000 de caini fara stapan din Capitala, asa cum arata datele administratiei locale.
O alta propunere vizeaza amendarea persoanelor care adopta un caine si apoi ii dau drumul pe strada, a celor care hranesc in locuri publice cainii fara stapan, precum si a celor care nu isi inregistreaza animalele in registrele speciale sau nu isi sterilizeaza cainii de rasa comuna.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.