Salariile de merit si primele de exceptie ale polistilor pe 2010, o amenintare pentru siguranta nationala

Salariile de merit si primele de exceptie ale polistilor pe 2010, o amenintare pentru siguranta nationala

by May 16, 2011 3 comments

Hotararea de Guvern prin care o treime dintre politisti a primit salarii majorate intre 20 si 50% a fost secretizata si nu poate fi facuta publica decat la cererea MAI, institutie care a initiat hotararea. Guvernul a secretizat-o iar acum spune ca nu mai poate face nimic. Sindicatul Politistilor din Romania “Diamantul” a trimis o solicitare catre Secretariatul General al Guvernului (SGG) prin care cere institutiei sa desecretizeze hotararea de Guvern prin care s-a aprobat ca salariul de merit acordat politistilor sa se includa in salariul de baza al functionarilor cu statut special care au beneficiat de acest drept la 31 decembrie 2009.

Recurgand la acesta tertip “smecherii” din MAI s-au ales cu salarii de merit (20% din salariu) si prime de exceptie (50% din salariu) inclusiv in 2010, an in care salariilor tuturor bugetarilor au scazut cu 25%. In plus, circa o treime dintre cei mai norocosi polisti ai tarii au primit de la 1 ianuarie 2011 salariile indexate cu 15 % chiar daca erau deja majorate de ordonanta secreta a Guvernului.

“Diseminarea” informatiilor ar pune in pericol siguranta statului

Raspunsul semnat de seful SGG, ministrul Daniela Nicoleta Andreescu se incadreaza perfect in tiparul limbajului de lemn. Astfel, inaltul demnitar arata ca “ nu putem solicita favorabil solicitarea privind comunicarea HG nr 0154/2010, intrucat acest act normativ, clasificat secret de stat, nivel de secretizare “secret”, a fost transmis (…) numai institutiilor interesate. In aceste conditii, declasificarea actului normativ sus-mentionat se poate realiza, conform dispozitiilor art.19 din Standardele Nationale de protectie a informatiilor clasificate din Romania, numai la solicitarea initiatorilor, reprezentati de institutiile din sistemul de aparare ordine publica si siguranta nationala, dupa evaluarea eventualelor consecinte pentru securitatea nationala generate de diseminarea in zona publica a informatiilor clasificate din continutul anexelor”.

Altfel spus, numai reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor pot cere declasificarea documentului pe care l-au initiat si varat sub nasul Guvernului pentru a-l secretiza. Este lesne de inteles ca acest lucru nu o sa se intample niciodata, avand in vedere ca prin acesta hotarare de guvern s-au prezervat primele de exceptie si salariile de merit obtinute, de regula, de sefii din MAI.

Facebook Comments

3 Comments so far

Jump into a conversation
 1. fireman
  #1 fireman 31 January, 2012, 17:21

  Domnilor, situatia cu salariile de merit este cunoscuta si tolerata la nivel ministerial si guvernamental. Nu s-a dorit inlaturarea nedreptatii cu privire la includerea “pe viata” a salariului de merit in salariul de baza deoarece clientii abonati la aceasta bonificatie ( sefii si oamenii lor) au influenta si o anumita putere de care guvernantii se tem. Dupa taierea cu 25% a veniturilor, pentru a nu supara prea tare sefimea din ministere( MAI, MAPN, MJ, SRI, etc ) cu sistarea si a salariilor de merit, s-a acceptat aceasta situatie care dureaza de trei ani si care va mai tine mult timp. Bineinteles ca beneficiile s-au rasfrant si in teritoriu iar multi care “s-au vazut cu sacii in caruta” stau cuminti in banca si nu se mai agita cu munca. Asa ca unii sunt fraieri iar altii au devenit smecheri.

  Reply this comment
 2. dan
  #2 dan 14 February, 2012, 17:44

  FRATE, zici foarte bine!!!!!!!!! Totuşi, ce e de făcut! Este o mizerie, o hoţie. Am ajuns unii cu scoală câtă viaţa sa avem salarii decat cei facuţi la apelul bocancilor…cu salariul de merit! In ce ţară traim???

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.