Seful SRI Alba, retinut de procurorii DIICOT

Seful SRI Alba, retinut de procurorii DIICOT

by May 2, 2011 0 comments

Procurorii DIICOT i-au retinut, luni, pe locotenent-colonelul Ioan Tarnu, seful Directiei Judetene de Informatii Alba si pe Liviu Schianu, subcomisar de politie la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba-Iulia, ambii fiind acuzati ca au incercat sa-l ajute pe un interlop, acuzat de furturi de utilaje. Cei doi vor fi prezentati cu propunere de arestare preventiva Curtii de Apel Alba-Iulia, pentru savârsirea infractiunilor de sprijinire a unui grup infractional organizat si favorizarea infractorului.
Procurorii DIICOT Hunedoara efectueaza cercetari fata de 24 de inculpati, cercetati in stare de arest preventiv, specializat in furturi de utilaje din state ale UE, valoarea estimata a prejudiciului fiind de 4,5 milioane euro.
In cursul anchetei, procurorii au stabilit ca gruparea a fost sprijinita de seful SRI Alba, Ioan Tarnu si de subcomisarul de politie Liviu Schianu.
Astfel, in sarcina sefului SRI Alba se retine ca, in virtutea functiei detinute, prin actiune sau inactiune, a acordat sprijin inculpatului Mircea Stanciu, in prezent arestat, activitatea sa fiind de natura sa impieteze asupra aflarii adevarului in dosarul penal instrumentat de procurorii DIICOT.
Mircea Stanciu a apelat la seful SRI Alba, caruia i-a adus la cunostinta implicarea sa in furtul de utilaje si i-a solicitat sprijinul, in sensul de a interveni pe lânga ofiterii de politie din cadrul BCCO Alba, pentru a se evita efectuarea unei perchezitii domiciliare la locuinta sa.
Ioan Tarnu a acceptat, in mod direct, daruri de la sotia lui Mircea Stanciu, dând asigurari ca poate determina organele de politie, pentru asigurarea unei investigatii penale favorabile inculpatului.
De asemenea, in sarcina lui Liviu Schianu s-a retinut faptul ca, in cursul lunii aprilie 2011, in doua rânduri, l-a anuntat pe Mircea Stanciu cu privire la momentele operative desfasurate de organele de cercetare penala, premergatoare efectuarii unor activitati procedurale in cauza, ceea ce a dus la ingreunarea anchetei.
Mai mult, politistul a pus la dispozitia lui Mircea Stanciu o lista cu 14 persoane cercetate si fata de care urmau sa se instituie masuri preventive, informatii pe care le-a obtinut in virtutea atributiilor de serviciu conferite de calitatea sa de subcomisar in cadrul BCCO Alba-Iulia.
Cercetarile au fost efectuate cu sprijinul unitatii specializate din cadrul SRI si cu politisti din cadrul BCCO Alba-Iulia.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<