ANAF cerceteaza daca Ponta a primit bani din afacerea Sova–Rovinari si Turceni

ANAF cerceteaza daca Ponta a primit bani din afacerea Sova–Rovinari si Turceni

by June 23, 2011 1 comment

Sorin Blejnar a declarat ieri ca ANAF cerceteaza dacă Victor Ponta a primit, prin cabinetul sau de avocatura, bani din contractele de reprezentare legala semnate de complexele energetice Rovinari si Turceni cu firma Sova si Asociatii, insa senatorul Dan Sova spune ca platile catre Ponta au vizat alte spete.

“La finele anului 2010, inceputul anului 2011, ANAF, prin controale financiare la complexele energetice Rovinari si Turceni, facand aceste verificari acolo, s-au constatat neconcordante cu privire la derularea anumitor contracte. Ne-am deplasat la cabinetul de avocatura al dlui Şova, unde am constatat mai departe tranzactii suspecte catre un alt cabinet de avocatura, al dlui Ponta.

Atunci in data de 24.05. 2011, o echipa de inspectori de la Finante Publice sector 1, s-a deplasat in str. Jiului, unde are dl Ponta cabinetul, a incercat sa-l contacteze, nu s-a putut, a fost transmisa invitatia la sediul nostru din sectorul 1 si a venit un raspuns prin posta ca in Str. Jiului nr. 144 nu functioneaza acest cabinet de avocatura. În 7.06. 2011, inspectorii s-au deplasat din nou si la fel nu a putut sa ia legatura cu nimeni. Drept urmare, o alta citatie a fost transmisa prin Biroul de documente secrete la locul de munca al contribuabilului (Camera Deputatilor, n.r.)”, a explicat Blejnar, la Antena 3.

Seful ANAF spune ca inspectorii incearcă sa obtina acces la jurnalul de plati al firmei liderului PSD, “adica toti clientii cu care a lucrat, tocmai pentru a verifica tranzactiile care au fost derulate, pentru a vedea daca acei bani, care au fost rostogoliti pana la urma din complexul Turceni si Rovinari au ajuns sau nu au ajuns si la Victor Ponta”. Sorin Blejnar a mai declarat ca cercetarile efectuate asupra drumului banilor de la Turceni si Rovinari reprezinta motivul pentru care liderul PSD il ataca de cateva luni, spunand ca el este “Regina” spagii din Vami.

“Asta este motivul pentru care de trei sau patru luni eu sunt tinta unor atacuri permanente din partea dlui Ponta, pentru ca investigam niste lucruri care pot sa fie corecte, dar deocamdată n-avem de unde sa stim ca sunt corecte sau incorecte atata timp cat refuza sa ne pună la dispoziţie documente”, a subliniat Blejnar, aratand ca, in ciuda acuzelor lui Ponta, el a încercat sa treacă peste situatie si “sa-si faca datoria”.

Prezent prin telefon în aceeasi emisiune, Dan Sova a negat ca bani pe care firma unde a fost asociat in trecut au ajuns la Victor Ponta. “Nu exista nicio plata facuta de la Rovinari si Turceni intre Sova si Asociatii si Cabinetul de avocatură al dlui Ponta. Au existat doua contracte de conlucrare profesionala conform legii avocaturii cu care s-au facut niste plati infime pentru o colaborare pe care noi i-am solicitat-o dlui Ponta pentru doua dosare penale ale fostului director de la Uzina de Armament…”, a aratat el.

Facebook Comments

1 Comment so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.