Un membru al CNA, cu pistolul pe masa la sedinta comisiilor de cultura ale Parlamentului

Un membru al CNA, cu pistolul pe masa la sedinta comisiilor de cultura ale Parlamentului

by June 22, 2011 2 comments

Constantin Dutu, membru in Consiliul National al Audiovizualului din partea PRM, a fost data afara, miercuri, din sedinta comisiilor reunite de Cultura ale Parlamentului, dupa ce a pus pe masa un pistol despre care sustine ca este de jucarie.

Presedinta Comisiei pentru Cultura din Camera Deputatilor, Raluca Turcan, s-a declarat socata de gestul membrului CNA si i-a cerut sa paraseasca sala.

Presedinta Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor, Raluca Turcan, a declarat, dupa incident, ca membrii Comisiei au primit o solicitare scrisa din partea tuturor liderilor de grupuri parlamentare privind unele informatii legate de o presupusa stare de incompatibilitate a lui Constantin Dutu, membru CNA.

Starea de incompatibilitate ar fi fost provocata de o presupusa condamnare penala a lui Dutu care ar fi avut loc in Italia, a adaugat Raluca Turcan, care nu a dorit sa precizeze pentru ce ar fi fost acesta condamnat, afirmand doar ca este vorba despre o “culpa destul de severa”.

Comisiile reunie au decis ca solicitarea liderilor grupurilor parlamentare nu e suficienta pentru luarea unei decizii, urmand sa fie sesizate comisiile juridice, a spus Raluca Turcan.

Raluca Turcan a mentionat ca gestul de a scoate un pistol in sedinta comisiilor este unul “evident deplasat, care caracterizeaza si partidul care l-a propus pe dl Dutu, sa nu uitam ca el provine din PRM”.

“Parlamentul Romaniei nu e loc de mascarada, nu e loc de circ, unde sa vii cu arme adevarate sau de jucarie”, a continuat ea.

Intrebata daca a fost speriata cand a vazut pistolul, Raluca Turcan a raspuns: “Cand un om care a fost invitat pentru ca exista suspiciunea unor condamnari penale evident ca starea nu este una placuta”.

“Nici macar dl Sergiu Nicolaescu, care are o vasta experienta in armele reale sau nu, nu si-a putut da seama decat in momentul in care l-a luat in mana si l-a verificat”.

Constantin Dutu, propus de PRM pentru functia de membru in CNA in mandatul 2006-2012, spune insa ca motivul convocarii sale consta in faptul ca o membra a PDL ii doreste postul din Consiliu.

El sustine ca a venit in fata comisiilor reunite pentru a-i arata pistolul “maestrului Sergiu Nicolaescu”, deoarece din cauza unui astfel de “pistol de jucarie” era sa fie condamnat in urma cu 25 de ani de Securitate.

“In 1984 am avut un spectacol la gradina Boema cu Bonnie si Clyde. Se foloseau aceste pistoale – e o jucarie. I l-am adus maestrului Sergiu deoarece pentru acest pistol s-a creat un proces in 1984”, a argumentat el.

“Am patit cea mai mare rusine astazi. Uitati-va cum poate fi calomniat un om”, a adaugat Constantin Dutu, dupa ce a fost dat afara din sedinta, precizand ca a venit in fata membrilor comisiilor inclusiv cu cazierul sau, care arata ca nu a suferit nicio condamnare.

Facebook Comments Box

2 Comments so far

Jump into a conversation
  1. Marius Delaepicentru
    #1 Marius Delaepicentru 22 June, 2011, 18:02

    Io cînd aud de cultură îmi vine să scot pistolul.

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.