Comandatul pompierilor din Caracal, acuzat de mita

Comandatul pompierilor din Caracal, acuzat de mita

by July 29, 2011 1 comment

Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe lt.col. Viorel Dumitrescu, comandantul Detasamentului de Pompieri Caracal din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) ‘Neagoe Basarab’ al judetului Olt, acuzat de luare de mita si abuz in serviciu. El se face vinovat ca a folosit militari in termen pentru diverse lucrari pe la prieteni si cunostinte sau si-a obligat subordonatii sa-si cumpere echipamentul din propriile salarii.
Potrivit unui comunicat DNA dat publicitatii vineri, in perioada 1999 – 2006 Viorel Dumitrescu, uzand de prerogativele functiei sale de comandant al Detasamentului de Pompieri Caracal, a ordonat in mod ilegal ca militarii in termen si subofiterii din subordinea sa sa efectueze in timpul programului de lucru al unitatii diferite activitati in folosul mai multor persoane juridice din municipiul Caracal.
Valoarea lucrarilor prestate de militari este de 47.188 lei, iar in aceasta modalitate ISU Olt a fost pagubit cu suma de 13.744 lei.
De asemenea, in perioada 2007-2010 Viorel Dumitrescu a creat in dauna subordonatilor sai o paguba in suma totala de 208.833 lei prin aceea ca le-a impus sa-si achizitioneze uniforme de serviciu, desi nu exista aceasta obligatie legala si sa contribuie, din fonduri personale, cu sume de bani pentru constituirea unor fonduri. Aceste fonduri erau la dispozitia comandantului si erau cheltuite de acesta in mod discretionar.
Viorel Dumitrescu mai este acuzat ca, in perioada 2007-2010, a solicitat mai multor subordonati, cu titlu de mita, produse alimentare in valoare de 4.220 lei pentru ca, in calitatea sa de comandant, sa nu le creeze dificultati in activitatea profesionala.
In vederea recuperarii pagubelor create, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri imobile si mobile apartinand inculpatului.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<