Daniel Morar acuza presiuni politice in dosarul Borbely

Daniel Morar acuza presiuni politice in dosarul Borbely

by July 15, 2011 1 comment

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a acuzat vineri, in cadrul unui interviu luat de TVR, presiunile la care ar fi supusi procurorii in cazul anchetei ce il vizeaza pe ministrul mediului, Laszlo Borbely. Morar este suparat pe declaratiile de solidarizare cu Borbely facute de mai multi politicieni. 

Intrebat de reporterul TVR cum comenteaza declaratiile de sustinere la adresa lui Laszlo Borbely facute de premierul Emil Boc, membri ai Guvernului, ai Coalitiei si ai liderilor UDMR, Daniel Morar a raspuns: ‘Eu nu am vazut in ce ar consta declaratiile de sustinere ale premierului, dar am vazut in ce au constau declaratiile de sustinere ale colegilor dansului de partid sau ale altor lideri de partide politice si nu fac decat sa constat ca se repeta lucruri care in ultima vreme, sau nu neaparat din ultima vreme, se intampla obisnuit: aceste manifestari de solidarizare. Nu ar fi nicio problema pentru procurori sau pentru instrumentarea unui dosar daca s-ar opri aici. Insa aceste forme de solidarizare sunt condimentate cu afirmatii facute in totala necunostinta de cauza si cu acuzatii la adresa institutiei DNA sau a procurorilor. De ce spun ca sunt facute in necunostinta de cauza? Pentru ca aceste personaje care fac acuzatiile nu cunosc nici situatia de fapt, nu cunosc nici situatia juridica si nu cunosc nici normele juridice aplicabile in materie. Fara ca asta sa ii impiedice sa faca acuzatii de genul: DNA este o institutie abuziva, este o institutie care distruge cariere si asa mai departe. Problema se iveste atunci cand aceste acuzatii, acest climat creat in jurul unui dosar pune o presiune pe procuror, in conditiile in care oricum instrumentarea unui asemenea dosar de genul acesta este destul de dificila’.

Daniel Morar a intarit ca acuza presiunile asupra procurorilor: ‘Da, le acuz, mai ales ca sunt declaratii inconsistente si, repet, in necunostinta de cauza’.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.