Instanta confisca un milion de euro din averea fostului ministru Dan Ioan Popescu

Instanta confisca un milion de euro din averea fostului ministru Dan Ioan Popescu

by July 14, 2011 1 comment

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis joi confiscarea sumei de 4 milioane lei din averea fostului ministru Dan Ioan Popescu si a sotiei acestuia, Elena, avere ce nu poate fi justificata, insa decizia instantei nu este definitiva. Dan Ioan Popescu si sotia sa au efectuat cheltuieli nejustificate de 4.081.676 de lei, suma ce urmeaza sa fie platita catre bugetul de stat in termen de 30 de zile de la ramanerea definitiva si irevocabila a deciziei instantei. In plus, instanta i-a obligat pe cei doi la plata de cheltuieli judiciare catre stat in valoare de 17.935 de lei, fiind mentinut sechestrul pe o parte din avere.
In 2006, fostul procuror general Ilie Botos a cerut Comisiei de control al averilor din ICCJ cercetarea declaratiilor de avere ale lui Dan Ioan Popescu si ale sotiei sale, la sesizarea Centrului de Resurse Juridice.
Comisia a stabilit atunci ca sotii Elena si Dan Ioan Popescu nu justifica legalitatea unor bunuri dobandite, in valoare de 46 miliarde lei vechi.
Ca urmare a acestei concluzii, comisia a decis instituirea sechestrului asigurator pe unele dintre cele 23 de bunuri imobile (terenuri si case) din Bucuresti si Azuga, obtinute de sotii Elena si Dan Ioan Popescu in perioada decembrie 2000-decembrie 2004.
Este vorba despre: teren curti – constructii in suprafata de 490 mp, teren de 500 mp, teren curti – constructii de 801 mp, teren cu o suprafata totala de 1.669 mp, din care 978 mp faneata si 691 mp padure, teren faneata de 493 mp, teren de 475 mp, toate situate in intravilanul orasului Azuga, un teren de 502 mp (523,67 mp din masuratori cadastrale) si altul de 467 mp (523 mp din masuratori cadastrale), ambele din orasul Azuga, precum si apartamentul din Bucuresti, str. Uruguay.
Sotii Popescu sustin ca banii folositi la cumpararea imobilelor provin din vanzarea actiunilor firmei Ital Agency, in 2001, catre patronii societatii Luxten Lighting.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. traian
    #1 traian 17 July, 2011, 17:03

    hotul dan la puscarie si averea confiscata acesti bogatii toti au furat si devalizat tata de asta acuma noi murim de foame si nu avem unde lucra

    Reply this comment

<