Judecatoare din Iasi, trimisa in judecata de procurorii anticoruptie

Judecatoare din Iasi, trimisa in judecata de procurorii anticoruptie

by July 26, 2011 0 comments

Procurorii DNA au trimis-o in judecata pe Angela Ungureanu, judecator in cadrul Judecatoriei Iasi – Sectia Civila, ea fiind acuzata ca a primit de la opt avocati, cu titlu de imprumut, sumele totale de 2.250 euro, 600 USD si 4.600 lei, sume pe care nu le-a mai restituit, dar a dat solutii favorabile avocatilor.

Astfel, la data de 31 mai 2010, Angela Ungureanu a pronuntat o hotarare judecatoreasca favorabila interesului personal al unuia dintre acesti avocati, in conditiile in care, in cursul lunii noiembrie 2009, ea primise de la acesta un imprumut de 200 de euro pe care nu il restituise in acel moment, desi termenul scadentei fusese depasit.

Toate imprumuturile au fost solicitate si primite in conditiile in care Angela Ungureanu nu mai discutase niciodata in cadru particular cu avocatii respectivi, ci exclusiv in context profesional si fara sa se puna problema platii vreunei dobanzi.

Angela Ungureanu folosea banii pentru a achita mai multe imprumuturi contractate anterior.

Magistratul nu a mentionat in declaratiile de avere din perioada anilor 2006 – 2010 datoriile care rezultau din contracte incheiate cu institutii de creditare, desi cuantumul lor depasea echivalentul sumei de 5.000 de euro.

Pe 28 ianuarie 2011, Angela Ungureanu a fost prinsa in flagrant de procurorii anticoruptie dupa ce a primit de la unul dintre avocati suma de 2.500 lei, reprezentand imprumutul solicitat.

Judecatoarea a fost retinuta pentru 24 de ore, insa Consiliul Superior al magistraturii – Sectia pentru judecatori nu a avizat arestarea preventiva.

Dosarul se va judeca la Curtea de Apel Iasi.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<