Lazile cu focoase, gasite la Chitila

Lazile cu focoase, gasite la Chitila

by July 18, 2011 1 comment

Toate cele patru lazi cu focoase pentru rachete, disparute dintr-un tren care le transporta de la Brasov catre Bulgaria, au fost gasite in localitatea ilfoveana Chitila. Lazile au fost abandonate pe un teren veran din Chitila, langa o benzinarie, politistii si jandarmii facand acum un inventar. Deocamdata, anchetatorii nu au reusit sa-i prinda pe autorii furtului. Mecanicul trenului a fost dat afara de la CFR Marfa.

‘In continuarea cercetarilor efectuate in cauza privind disparitia celor 4 lazi cu dispozitive militare (focoase), procurori din cadrul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti au dispus, la data de 17 iulie 2011, inceperea urmaririi penale in rem sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat in dauna avutului privat si rupere de sigilii. Totodata, au fost constituite echipe formate din reprezentanti ai tuturor institutiilor abilitate care efectueaza cercetari in cauza’, se arata intr-un comunicat al Parchetului General.

De asemenea, anchetatorii au ridicat documente referitoare la incarcatura ce a format obiectul transportului si au fost identificate, prelevate si ridicate urme ce se valorifica din punct de vedere criminalistic.

Pana in prezent, au fost audiate peste 50 de persoane.

Potrivit unor surse judiciare, mecanicul trenului ar fi oprit, sambata, in localitatea Stanesti de langa orasul Giurgiu, pentru a vinde ilegal 70 de litri de motorina, fara ca jandarmii care pazeau garnitura sa intervina.

Sambata, in jurul orei 15,30, lucratori din cadrul Statiei CFR Giurgiu Nord au descoperit ca dintr-un tren au disparut patru lazi ce contineau obiecte cu specific militar.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.