PE nu se grabeste sa ajute DNA in cazul Adrian Severin

PE nu se grabeste sa ajute DNA in cazul Adrian Severin

by July 11, 2011 0 comments

Procurorii romani sunt suparati pe oficialii din Parlamentul European, care intarzie sa dea informatiile cerute in cazul anchetarii europarlamentarului Adrian Severin. Astfel, DNA transmite ca nu a primit nicio informatie cu privire la ridicarea imunitatii lui Severin si nici nu a comunicat daca isi da acordul cu privire la perchezitionarea spatiilor si datelor informatice apartinand PE.
De asemenea, DNA precizeaza ca PE nu a comunicat nici daca s-a luat masura conservarii probelor si ca toate aceste informari sunt absolut necesare instrumentarii cauzei penale referitoare la europarlamentarul Adrian Severin.
Precizarea DNA vine ca urmare a informatiilor contradictorii vehiculate in spatiul public referitoare la derularea anchetei penale care il vizeaza pe Adrian Severin, membru al Parlamentului European, cele mai recente aparand in contextul interviului acordat de Directorul General al OLAF, Giovanni Kessler.
Pe 5 aprilie, DNA a solicitat presedintelui PE ridicarea imunitatii lui Adrian Severin, cat si o opinie juridica referitoare la incidenta unor dispozitii procedurale prevazute in Protocolul privind privilegiile si imunitatile Uniunii Europene.
In plus, in 12 aprilie, procurorul sef al DNA a solicitat presedintelui PE sa ia toate masurile pentru conservarea bunurilor, documentelor, computerelor si a altor mijloace de proba aflate in birourile Parlamentului European, cat si datele stocate in serverele institutiei, necesare desfasurarii anchetei penale.
In 21 martie, in urma unor materiale audio-video prezentate de publicatia britanica The Sunday Times, procurorii DNA s-au sesizat din oficiu cu privire la posibile fapte de coruptie savarsite de Adrian Severin, membru in PE.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<