Romanii refuzati in UE, angajati in Israel

Romanii refuzati in UE, angajati in Israel

by July 13, 2011 2 comments

Guvernul israelian va dat unda verde angajarii a 2.000 de muncitori constructori din Romania si Bulgaria, pe fondul relatiilor amicale pe care aceste state le au cu Israelul, se arata intr-un comunicat oficial, citat de AFP. Presa israeliana a relatat saptamana trecuta ca Romania se va opune recunoasterii statului palestian la ONU in septembrie.

“Guvernul a decis sa permita venirea in Israel sa lucreze a 2.000 de constructori romani si bulgari, la initiativa primului-ministru Benjamin Netanyahu, care a considerat ca trebuie sa faca o favoarea tarilor amicale”, se arata in comunicat., citat de Hotnews.

Netanyahu a facut vizite oficiale in Romania si Bulgaria saptamana trecuta. Miercuri, dupa discutiile purtate de prim-ministrul Benjamin Netanyahu cu Emil Boc si cu presedintele Traian Basescu, oficiali israelieni guvernamentali au declarat, potrivit Jerusalem Post, ca Romania nu va sprijini recunoasterea statului palestian la ONU.

Cele doua state nu au formulat insa o pozitie clara pe care o vor adopta in septembrie.

Documentul precizeaza ca angajarea a 1.000 de romani si a 1.000 de bulgari nu va modifica numarul angajatilor in domeniul constructiilor din Israel, ceea ce inseamna ca vor fi diminuate cotele de imigranti provenind din alte tari.

Comunicatul a fost publicat in urma unei informatii difuzate marti seara de o televiziune privata, potrivit careia Netanyahu a vrut sa faca un gest pentru Romania si Bulgaria, pentru a le convinge sa nu sustina integrarea in ONU a statului palestinian.

Facebook Comments Box

2 Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.