Senatorul Banias ramane ”legat de glie”

Senatorul Banias ramane ”legat de glie”

by July 29, 2011 1 comment

Instanta suprema a respins, a treia oara, contestatia senatorului Mircea Banias impotriva unei rezolutii prin care procurorii anticoruptiei i-au prelungit interdictia de a parasi tara. Masura a fost impusa in dosarul privind afacerile ilegale din Portul Constanta. Senatorul a precizat ca el nu doreste sa plece din tara dar ca masura impusa de procurorul Gheorghe Bocsan, cel care instumenteaza dosarul, ii ingradeste mai multe drepturi.
După deliberare instanta a decis ca Mircea Banias sa ramana cu interdictia de parasi tara si a respins actiunea acestuia, decizia fiind definitiva.

Dintre cele 21 de persoane arestate in cauza, mai sunt in arest preventiv 14.
Senatorul PDL Mircea Marius Banias este acuzat de aderare la un grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la delapidare.
Eugen Bogatu, fostul director al Directiei Domenii Portuare din Constanta, este considerat de procurorii anticoruptie ”leader” al grupului infractional, care derula afaceri ilicite in Portul Constanta.
Grupul infracţional organizat din vama Constanta, prejudicia bugetul de stat cu sume intre 50.000 si două milioane de euro la fiecare transport.
”Sumele de bani erau cerute cu o frecventa zilnica, in cuantum cuprins intre o mie si 7.000 de dolari pentru fiecare transport. In aceasta modalitate, bugetul de stat a fost prejudiciat, in unele situatii, cu sume cuprinse intre 232.186 si 8.280.932 lei pentru fiecare transport de marfa introdus illegal”, potrivit Directiei Nationale Anticoruptie.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.