Senatorul Tutuianu consiliaza juridic primariile falimentare din propriul colegiu

Senatorul Tutuianu consiliaza juridic primariile falimentare din propriul colegiu

by July 31, 2011 1 comment

Senatorul PSD Adrian Tutuianu si-a sporit in ultimele luni contractele cu statul. Firma de avocatura din care detine 50 procente a mai semnat doua contracte de asistenta juridica pe langa cele 15 aflate in derulare anul trecut. Unele dintre ele au fost prelungite. Toate fara licitatie, pentru ca demnitarul se bazeaza pe un articol din legea administratiei locale care spune ca primarul sau seful consiliului judetean poate apela la un avocat pentru a-i reprezenta interesele comunitatii in justitie. Nu mai conteaza ca primariile cu pricina au deja juristi angajati. Valoarea totala a acestor contracte se ridica la 22.000 lei pe luna, fara TVA.

Potrivit ultimei declaratii de avere, senatorul social democratul de Dambovita a convins mai multi primari din propriul colegiu sa-i acorde contractele juridice ale institutiilor in schimbul unui onorariu lunar. Acesta variaza de la 1.000 la 2.500 lei/luna, timp de un an. Iata lista contractelor:

– comuna Salcioara, judet Dambovita – 1300 lei fara TVA/luna, timp de un an

– comuna Matasaru, Dambovita – 1300 fara TVA/luna, contract semnat pentru un an

– comuna Gura Sutii, Dambovita – 1300 lei fara TVA/luna, timp de un an

– comuna Morieni, Dambovita – 1000 lei fataTVA/luna, perioada un an

– municipiul Moroieni, Dambovita – 1700 lei fara TVA/luna, timp de un an

– comuna Vacaresti, Dambovita – 1300 lei fara TVA/luna, pe o perioada de un an

– comuna Comisani, Dambovita – 1500 lei fara TVA/luna, un an

– comuna Tatarani, Dambovita – 1300 lei plus TVA/luna, perioada contractului fiind de un an

– comuna Dragomiresti, Dambovita – 2000 lei plus TVA/luna, timp de un an

– comuna Nucet, Dambovita – 1300 fara TVA/luna, timp de un an

Salariile restante si contractele politice

In treacat fie spus, in 2010, primaria Tatarani era in pragul falimentului, salariile angajatilor nefiind platite de jumatate de an. Cu toate acestea, primarul a avut si anul trecut contract de asistenta juridica cu firma de avocatura a senatorului Tutuianu, aceasta din urma incasand 1300 lei/luna.

Acestor zece contracte firme cu primariile din judet li se adauga alte doua extreme de profitabile, cu alte institutii ale statului. Este vorba de Agentia pentru Dezvolare Regionala Sud Muntenia, Municipiul Calarasi, de unde firma senatorului incaseaza 5000 lei/luna si Asociatia Biroul pentru Cooperare Transfrontaliera Romania/Bulgaria tot de la Calarasi pentru care senatorul Tutuianu primeste 1200 euro/luna, pana la sfarsitul anului.

Consultanta la bucata

Un calcul simplu de arata ca pe luna, firma demnitarului incaseaza 22.700 lei.

De la inceputul anului, avocatul Tutuianu a semnat alte cinci contracte de asistenta juridica cu tot atatea primarii comunale din Dambovita, de acesta data fiind vorba doar de reprezentare in procese de sine statatoare. Astfel primaria Sotanga a platit 2500 lei senatorului – avocat pentru un proces, primaria Produlesti a platit pentru aceleasi servicii 1500 lei, comuna Uliesti a virat in conturile lui Tutuianu 1400 lei si primaria Potlogi 1500 lei, toate sumele fiind fara TVA.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.