Tragedia de la Smolensk demite un ministru

Tragedia de la Smolensk demite un ministru

by July 29, 2011 1 comment

Premierul Poloniei, Donald Tusk, a anuntat azi demisia ministrului Apararii, Bogdan Klich, dupa prezentarea concluziilor de catre comisia care a anchetat prabusirea avionului prezidential, in aprilie 2010, la Smolensk, informeaza AFP. ”Ministrul polonez al Apararii, Bogdan Klich, si-a prezentat joi demisia, iar eu am acceptat-o astazi”, a declarat Tusk. Comisia poloneza de ancheta asupra accidentului aviatic din aprilie 2010 de la Smolensk, soldat cu moartea presedintelui Lech Kaczynski, a recunoscut, vineri, ca principalele cauze ale catastrofei au fost determinate de partea poloneza, insa si partea rusa a comis o serie de erori.
Comisia, care si-a prezentat vineri raportul, a citat ”nivelul de pregatire al echipajului, care a reprezentat o amenintare pentru securitatea zborului”, ”viteza prea mare” a avionului si ”altitudinea prea mică” a acestuia.
Potrivit raportului si iluminarea aeroportului rusesc era “foarte slaba si incompletă”, iar “seful personalului din zona de aterizare a dat instructiuni eronate echipajului avionului”.
“Cauza directa a accidentului a fost coborarea (avionului) la o altitudine prea mica si cu o viteza excesiva, in conditii atmosferice care impiedicau contactul vizual cu solul”, se arata in document.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<