Basescu a intrat la scoala militara pe “usa din dos”. A fost declarat „inapt medical”

Basescu a intrat la scoala militara pe “usa din dos”. A fost declarat „inapt medical”

by August 28, 2011 0 comments

Un fost coleg al presedintelui Traian Basescu care a participat la intalnirea de la Academia Navala “Mircea cel Batran” din Constanta, a spus, sambata, ca in 1973 seful statului a fost declarat “inapt medical” din cauza “usoarei deviatii de la ochi”, dar situatia scolară “foarte buna” l-a ajutat.

Fostul coleg al presedintelui a povestit ca  in toamna anului 1973 cand Institutul de Marina Civila s-a transformat in Institut de Marina Militara, studentii au fost investigati medical, iar Traian Băsescu a primit incadrarea “inapt medical”.


“Se deplasase conform rigorilor la Spitalul Militar pentru evaluare si un medic celebru de la acea vreme, la care nu se ajungea asa usor, in plic, ei oferea încadrarea – inapt medical. Deplasandu-se la biroul comandantului, domnul amiral Ilie Stefan, acesta il cheama pe medicul sef al unitatii: «Ce facem? Domnul Traian Băsescu este integralist, are o situatie scolară foarte buna» si domnul amiral a dat solutia: «Rupem plicul»”, a spus fostul coleg.

Acesta a precizat ca şeful statului ar fi primit încadrarea ” din cauza şoarei deviaţii de la ochi”.”Dansul spunea ca a primit-o din cauza acestei usoare, sa spun, deviaţii în zona ochiului”, a mai spus fostul coleg al preşedintelui. De asemenea, fostul coleg a precizat ca  la intalnirea de sambata Traian Băsescu a reamintit acest lucru cu recunostinta.

Presedintele Traian Basescu a ajuns, sambata, la ora 10.00, la Academia Navala “Mircea cel Batran” din Constanta, unde s-a intalnit cu fostii colegi pentru a sarbatori 35 de ani de la absolvirea acestei unităti de invatamant.El a venit cu un elicopter si a fost intampinat de Fanfara Militara care a intonat imnul de stat. Presedintele a intrat apoi in sediul Academiei Navale.Traian Basescu a absolvit Institutul de Marina “Mircea cel Bătrân”, Facultatea de Navigatie, Secţia Comercială, in anul 1976.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.