Bercea Mondial, acuzat de o evaziune fiscala de 1,3 milioane euro

Bercea Mondial, acuzat de o evaziune fiscala de 1,3 milioane euro

by August 12, 2011 0 comments

Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova au inaintat, vineri, instantei de judecata propunerea de arestare preventiva a lui Anghel Sandu, zis Bercea Mondial, sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala, spalare de bani in forma continuata si inselaciune savarsita prin mijloace frauduloase, prejudiciul adus bugetului statului fiind de 1,3 milioane euro.
In prezent, Bercea Mondial este arestat intr-un alt dosar, in care este acuzat de tentativa de omor calificat.
Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Bercea Mondial a acordat, sub forma de avans (marfa si imprumuturi financiare), suma de 5.080.359 lei (peste 1.000.000 euro), in conditiile in care intre societati nu s-au derulat tranzactii comerciale.
Totodata, el a ridicat din conturile societatilor administrate in baza unor documente fictive suma de 1.840.000 lei reprezentand salarii, sume pe care le-a introdus in circuitul financiar al societatilor sale.
In baza unor documente fictive, Bercea Mondial a ridicat din conturile unei societati din Slatina dividende in suma de 196.800 lei, iar din contul unei alte societati din Draganesti Olt suma de 324.350 lei, in conditiile in care societatile au inregistrat pierderi luna de luna.
Sumele ridicate au fost reintroduse in circuitul financiar al societatilor administrate de inculpat, avand ca scop ascunderea sau disimularea originii ilicite a veniturilor realizate prin comiterea de infractiuni.
Prin intermediul societatilor sale, Bercea Mondial a retras ori depus lunar sume de ordinul miliardelor de lei vechi, fara a avea corespondent in evidentele contabile ale societatilor pe care le administra si fara a avea justificare.
Bercea este acuzat ca a folosit ca acoperire firmele administrate de el, astfel incat sumele obtinute din comiterea infractiunilor de evaziune fiscala si inselaciune au fost reintroduse in circuitul economic legal prin depunerea acestora ca aport la capitalul social al respectivelor societati, acordarea de imprumuturi financiare persoanelor fizice si juridice sau prin efectuarea de plati cu titlu ‘avans marfa’.
Procurorii sustin ca, prin practicarea in mod sistematic a evaziunii fiscale, constand in special in oferirea de imprumuturi financiare catre terte persoane fizice si juridice de la care percepea o dobanda lunara de minim 10%, Bercea Mondial a acreditat ideea ca beneficiaza de ‘imunitate’ in fata legii.
Pentru recuperarea prejudiciului cauzat bugetului statului, s-au luat masuri de aplicare a sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile detinute de inculpat, valoarea acestuia ridicandu-se pana la concurenta sumei de 1.300.000 euro.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.