Noul ministru al Sanatatii are pe constiinta moartea a 20 de nou-nascuti

Noul ministru al Sanatatii are pe constiinta moartea a 20 de nou-nascuti

by August 17, 2011 0 comments

In primul trimestru din 2002, la Maternitatea Oradea, 20 de nou-nascuti au murit in conditii suspecte. Ca urmare a materialelor publicate in presa pe acest subiect, Inspectoratul de Politie al judetului Bihor s-a sesizat din oficiu in acest caz, scrie Money.ro.

Ritli Ladislau a fost demis din functia de sef al Directiei de Sanatate Publica Bihor de Daniela Bartos, pe atunci Ministru la Sanatate. Serviciul Politiei Judiciare a declansat cercetari pentru stabilirea conditiilor si imprejurarilor in care au survenit decesele, solicitand Maternitatii copii ale foilor de observatie si ale protocoalelor de autopsiere a bebelusilor.

O comisie de control a Ministerului Sanatatii s-a deplasat la Oradea ca sa investigheze cele 20 de decese suspecte ale nou-nascutilor. Ministrul Sanatatii Daniela Bartos a declarat ca decesele s-au datorat infectiilor intraspitalicesti,  mentionand ca astfel de nereguli au mai avut loc la maternitatea orădeană. Premierul Emil Boc a explicat, astazi , ca s-a interesat de situatia lui Ritli Ladislau si implicarea sa in incidentul din 2002, precizand ca, la momentul respectiv, udemeristul a demisionat din fruntea DSP Bihor, dar impotriva sa nu a fost impusa nicio raspundere penala.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<