Primarul Oprescu are un model la Kiev

Primarul Oprescu are un model la Kiev

by August 2, 2011 0 comments

Leonid Cernovetki, primarul capitalei ucrainene Kiev, detine de 17 ani cetatenia statului evreu, desi legislatia ucraineana in vigoare interzice dubla cetatenie, relatează cotidianul de limba rusa Segodnia, care apare la Kiev. Excentricul edil este cunoscut mai mult sub porecla ”Leonea-cosmos” pentru imaginatia sa debordanta si pentru faptul ca este rupt de realitate atunci cand vine vorba de a rezolva probleme practice ale capitalei ucrainene.
Potrivit publicatiei citate, Cernovetki si sotia sa Alina s-au repatriat in Israel in octombrie 1994 si au resedinta la Tel Aviv.
Recent, Cernovetki s-a ales si cu porecla ”Leonea-invizibilul”, dupa ce in decurs de un an abia dacă a fost vazut de doua ori in capitala ucraineana. Desi este absent de la birou, semnatura lui nu lipseste de pe deciziile Consiliului municipal al Kievului.
In noiembrie anul trecut, presedintele Viktor Ianukovici l-a destituit din functia de sef al administraţiei orasenesti, insa Cernovetki a putut sa-si pastreze postul de primar.
Cu toate ca legea interzice dubla cetatenie in Ucraina, edilul Kievului, a putut sa candideze la alegerile prezidentiale din 2004 si chiar sa fie ales in Rada Suprema (parlamentul ucrainean). In 2006, el a fost ales primar al Kievului, iar apoi si-a reinnoit mandatul in mai 2008.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.