Un procuror si doi avocati din Iasi, acuzati de trafic de influenta

Un procuror si doi avocati din Iasi, acuzati de trafic de influenta

by August 1, 2011 0 comments

Procurorii DNA au trimis in judecata un procuror si doi avocati din Iasi, acuzati de trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Este vorba de Radu Eugen Moisescu, fost procuror in cadrul Serviciului Iasi al DIICOT, in prezent procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi si avocatii Alexandru Bernic si Constantin Nastase. Ei au cerut bani unui individ pentru a-i elibera o masina furata din Spania.
In acelasi dosar au fost deferiti justitiei Gheorghe Catargiu si Alin Eugen Curca, persoane fara calitate speciala.
Procurorii DNA sustin ca in perioada 4-9 februarie 2010 procurorul Radu Eugen Moisescu si avocatul Alexandru Bernic au pretins sume de bani in mod repetat, individual sau impreuna, iar la data de 10 februarie 2010 au primit 1.000 euro de la Gheorghe Catargiu, promitandu-i ca vor interveni astfel incat sa ii fie ridicata masura indisponibilizarii dispusa asupra unui autoturism marca BMW 520.
Banii au fost remisi efectiv avocatului Alexandru Bernic, care i-a impartit in mod egal cu procurorul Radu-Eugen Moisescu.
Masura indisponibilizarii autoturismului fusese dispusa intr-un dosar penal al Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi, de lucratorii de politie din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Iasi, autoturismul figurand in baza de date a Interpol ca fiind furat din Spania.
Pentru de a ascunde natura reala a sumei de 1.000 euro care a facut obiectul traficului de influenta, Alexandru Bernic l-a determinat pe avocatul Constantin Nastase sa intocmeasca un contract de asistenta juridica antedatat, in care se atesta, in fals, ca suma de 1.000 euro urma a fi incasata cu titlu de onoraiu.
Contractul a fost depus la dosarul prezentei cauze penale, fiind semnat de Catargiu Gheorghe in calitate de ‘client’ , in cunostinta de cauza si in convenienta cu ceilalti doi avocati.
De asemenea, procurorii il acuza pe Alin-Eugen Curca ca a sprijinit demersurile avocatului Alexandru Bernic de a primi suma de 1.000 euro de la Gheorghe Catargiu, prin aceea ca a mediat discutiile dintre cei doi.
Ulterior, avand in vedere ca masura indisponibilizarii autoturismului in cauza nu fusese ridicata conform intelegerii prealabile, Alin-Eugen Curca a facut presiuni repetate asupra avocatului Alexandru Bernic si procurorul Radu Moisescu, pentru ca acestia sa ii restituie lui Gheorghe Catargiu cei 1.000 de euro.
Dosarul se va judeca la Curtea de Apel Iasi.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.