Baconschi: Draga Hillary, facem cu modestie istorie, astazi

Baconschi: Draga Hillary, facem cu modestie istorie, astazi

by September 13, 2011 0 comments

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, s-a declarat marti impresionat si onorat ca se afla la Departamentul de Stat al SUA, spunandu-i Secretarului de stat american Hillary Clinton ca, prin semnarea acordului privind amplasarea sistemului de aparare impotriva rachetelor balistice, ‘facem cu modestie istorie, astazi’. ‘Draga Hillary, facem cu modestie istorie astazi. Eu sunt foarte impresionat si onorat sa ma aflu aici, la Departamentul de Stat, si ii felicit pe toti cei care au muncit din greu pentru acest acord de succes dintre tarile noastre’, a spus Baconschi.
Ministrul de Externe i-a multumit oficialului american, care i s-a adresat la randul sau cu expresia ‘Dear Theodore’.
Semnarea acordului a avut loc la scurt timp dupa intalniri intre presedintele SUA, Barack Obama, vicepresedintele Joe Biden si seful statului roman, Traian Basescu.

Secretarul de Stat, Hillary Clinton, a declarat, marti, dupa semnarea acordului, ca acest document va pozitiona Romania ca un actor central in viitoarea arhitectura antiracheta a NATO.

“Datorita angajamentului presedintelui Romaniei si al presedintelui Barack Obama, am semnat astazi acest acord important”, a spus Hillary Clinton.

Ea a apreciat ca acest document reprezinta un pas esential in contracarea amenintarilor cu rachete balistice care reprezinta un risc din ce in ce mai crescut.

“Initiativa va pozitiona Romania ca un actor central in viitoarea arhitectura antiracheta a NATO”, a spus ea.

“Acest moment vine la doua zile dupa ce toata lumea a comemorat alaturi de poporul american oribilele atacuri de la 11 septembrie. Stam alaturi de voi, cum am stat intotdeauna. Vantul schimbarii din lumea araba arata ca merita luptat pentru schimbari”, a spus, la randul sau, ministrul roman de externe Teodor Baconschi.

El a adaugat ca, in calitatea sa de “membru al lumii libere si partener strategic al SUA, Romania este hotarata sa participe la eforturile privind securitatea globala”.

“Vizita presedintelui Traian Basescu la Washington confirma aceasta abordare pentru securitatea globala”, a precizat seful diplomatiei romane.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.