Basescu s-a intalnit o jumatate de ora cu Obama

Basescu s-a intalnit o jumatate de ora cu Obama

by September 13, 2011 0 comments

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit marti, la Casa Alba, cu presedintele Statelor Unite, Barack Obama. Probabil cel mai important moment al celui de-al doilea mandat prezidential al lui Basescu, discutia de aproape 30 de minute, din Biroul Oval, cu seful administratiei de la Washington, nu a figurat oficial pe agenda vizitei de lucru pe care o efectueaza in SUA. De asemenea, nici Casa Alba nu a facut vreo referire publica la acest subiect. Calendarul oficial al zilei de astazi cuprindea doar o intalnire a vicepresedintelui american Joe Biden cu Traian Basescu, care s-a desfasurat anterior intrevederii celor doi sefi de stat.

Pe toata durata intalnirii, la discutiile din Biroul Oval a participat si Biden, in vreme ce oficialii romani care care-l insoteau pe Basescu – ministrul Apararii, Gabriel Oprea, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, secretarul de stat in MAE Bogdan Aurescu – s-au retras dupa cateva minute, transmite corespondentul Mediafax la Washington.

primirea de astazi de la Casa Alba este a treia pentru Traian Basescu de la instalarea, in 2004, in functia de presedinte. Este insa primire pe care i-a facut-o Barack Obama, celelalte doua intrevederi avand loc, in 2005 si 2006, in timpul administratiei George W. Bush.

Dupa discutiile de la Casa Alba, in marja vizitei prezidentiale de lucru in Statele Unite, s-a semnat acordul privind amplasarea scutului ancheta in Romania.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<