Fostul sef al arbitrilor Vasile Avram ramane in arest

Fostul sef al arbitrilor Vasile Avram ramane in arest

by September 30, 2011 0 comments

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis vineri ca fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) Vasile Avram sa ramana in arest, intr-un dosar in care este cercetat pentru ca ar fi luat 19.000 de euro mita de la omul de afaceri Sorin Terbea, arestat si el in acelasi dosar. Decizia este definitiva si a fost luata cu majoritate de voturi. Doi dintre judecatori au fost pentru ramanerea in arest iar unul a fost pentru eliberare.
Instanta a respins recursurile declarate de Vasile Avram si Sorin Terbea si a mentinut decizia Tribunalului Bucuresti din 25 septembrie, cand au fost emise mandate de arestare preventiva de 29 de zile pe numele lor.

Cei doi au fost retinuti pe 24 septembrie de procurorii anticoruptie, Vasile Avram fiind cercetat penal pentru luare de mita in forma continuata iar omul de afaceri Sorin Terbea, acuzat de dare de mita in forma continuata.
Procurorii sustin ca, pe 21 mai 2011, Vasile Avram a fost delegat supervizor la meciul de fotbal dintre FCM Targu Mures si Universitatea Cluj.
El s-a deplasat la Targu Mures cu un elicopter pus la dispozitie de omul de afaceri Sorin Terbea, sponsor al echipei FCM Targu Mures. Dupa meci, Sorin Terbea i-a dat unui apropiat de-al sau, Vasile Constantin Chiorean, un plic ‘impachetat frumos’ in care se aflau 19.000 de euro. Acesta s-a intalnit la hotelul President, ce ii apartine lui Sorin Terbea, cu pilotul elicopterului, Nicolae Iacobescu, care avea misiunea sa ii dea banii lui Vasile Avram.
La audierile de la Tribunalul Bucuresti, Sorin Terbea a recunoscut ca a dorit sa-i ofere lui Vasile Avram un cadou, mai exact un tablou, un basorelief, pe care l-a impachetat intr-un plic, ce urma sa ajunga, prin intermediul receptionerului si pilotului, pe bancheta elicopterului, pentru a fi luat de Vasile Avram, la coborarea in Bucuresti.
La dosar se afla o interceptare telefonica in care Sorin Terbea il intreaba pe pilotul elicopterului daca pasagerul (Vasile Avram) ‘a fost multumit’, iar pilotul Nicolae Iacobescu confirma ca acesta a fost foarte multumit si ca i-a dat lui Vasile Avram ‘tot ce a fost acolo’.
De asemenea, Vasile Avram isi exprima in mod repetat multumirile in convorbirea telefonica purtate cu Sorin Terbea la apelul celui din urma, dupa ajungerea in Bucuresti, convorbire de asemenea interceptata de SRI.
In timpul audierilor de la tribunal, Vasile Avram a negat ca ar fi primit bani sau un plic si in momentul coborarii in Bucuresti nu a luat din elicopter decat mapa personala iar multumirile exprimate cu ocazia ultimei convorbiri erau pentru facilitatea transportului cu elicopterul.
Procurorii au apreciat ca transportul gratuit cu elicopterul de care a beneficiat Vasile Avram are caracterul unui folos necuvenit.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<