Militarii de la Ciorogarla, achitati pentru armele furate

Militarii de la Ciorogarla, achitati pentru armele furate

by September 28, 2011 0 comments

Magistratii Curtii Militare de Apel i-au condamnat, miercuri, pe cei 11 militari trimisi in judecata in dosarul disparitiei armelor de la UM Ciorogarla la pedepse cuprinse intre un an si trei ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de calcare de consemn, insa au fost achitati pentru savarsirea infractiunii de furt. Astfel, sergentul Marius Tudorache, sergentul major Gagea Ionut Nicolae si caporalul Ion Petrica au fost achitati pentru furt calificat si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, fiind scutiti si de plata despagubirilor catre Ministerul Apararii Nationale.
Marius Tudorache a primit totusi un an de inchisoare pentru calcare de consemn.
Soldatul Dinu Marian a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, iar sergentul Gavrila Valerica a ramas cu pedeapsa de sase luni de inchisoare cu suspendare data de instanta de fond.
Ceilalti militari au fost condamnati la cate trei ani de inchisoare cu executare pentru calcare de consemn.
In plus, instanta a anulat pedeapsa complementara a degradarii militare, dispusa de Tribunalul Militar Bucuresti.
Sentinta Curtii Militare de Apel este definitiva.
Initial, pe 20 ianuarie 2011, magistratii Tribunalului Militar Bucuresti au dispus pedepse cuprinse intre sase luni cu suspendare si 15 ani de inchisoare, pentru furtul armelor. Marius Tudorache primise 15 ani, Gagea Ionut Nicolae – 14 ani, iar caporalul Petrica Ion – 14 ani.
In martie 2009, procurorii militari au trimis in judecata 11 militari, pentru comiterea infractiunilor de furt calificat, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si calcare de consemn.
Potrivit procurorilor, Tudorache Marius, Gagea Ionut Nicolae si Petrica Ion au sustras, prin efractie, in noaptea de 27/28 ianuarie 2009, 62 de arme militare si alte obiecte (accesorii armament) din depozitul UM 01895 Bucuresti, situat in incinta UM 01916 Ciorogarla, provocand prin aceasta o perturbare deosebit de grava a activitatii celor doua unitati militare.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.