Mita pentru PDL Timis

Mita pentru PDL Timis

by September 15, 2011 0 comments

Directorul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Timis, Cornelia Corescu, retinuta pentru 24 de ore miercuri seara pentru fapte de coruptie, este urmarita penal de procurorii DNA, care o acuza ca a cerut suma de 10.000 de lei de la administratorul unei firme indicand ca banii sa fie donati pentru organizatia judeteana a Partidului Democrat Liberal.

Potrivit comunicatului DNA, “inculpata Corescu Cornelia Gheorghina, in calitate de inspector sef al Inspectoratului Teritorial de Munca Timis, prin intermediul inculpatului Medesan Vasile, i-a pretins unui denuntator, administrator la o societate comerciala, suma de 10.000 lei, indicandu-i ca banii sa fie achitati ca donatie pentru organizatia judeteana de partid din care acestia faceau parte (Partidul Democrat Liberal). In schimb, inculpata Corescu Cornelia Gheorghina urma sa intervina la functionari din subordinea sa, asupra carora avea influenta, pentru a-i determina sa nu aplice firmei denuntatorului sanctiunile contraventionale corespunzatoare referitoare la incalcarea legislatiei muncii, pentru o serie de nereguli constatate”.

Deoarece denuntatorul nu a achitat decat 1.000 lei din suma pretinsa, inculpata Corescu Cornelia Gheorghina a dispus ca o angajata din subordine sa inlocuiasca procesul verbal initial cu un altul in care se consemnau imprejurari nereale ce ar fi atras sanctiuni mai aspre, informeaza DNA.

Totodata, inculpata a conditionat renuntarea la sanctiunile aplicate de depunerea, de catre denuntator, a intregii sume de bani pretinse initial. In acest context, inculpata a dispus inregistrarea in evidentele institutiei a unei contestatii in vederea anularii procesului verbal cu o data anterioara, astfel incat sa apara ca fiind formulata de denuntator in termen legal. Cu toate acestea, remiterea intregii sume de bani pretinse de inculpata nu a mai avut loc, precizeaza preocurorii.

Corescu, membru PDL din 1996, suspectata de fapte de coruptie, a fost retinuta, miercuri seara, pentru 24 de ore, de procurorii anticoruptie din Timisoara pentru complicitate la trafic de influenta si instigare la abuz in serviciu.

In ceea ce priveste acuzatiile care i se aduc sefului ITM Timis, avocatul Corneliei Corescu a declarat ca acestea sunt “ciudate”, din moment ce clienta lui nu a pretins si nici nu a primit vreo suma de bani.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.