Presedintele “delegat” al ADS, urmarit penal pentru abuz in serviciu

Presedintele “delegat” al ADS, urmarit penal pentru abuz in serviciu

by September 28, 2011 0 comments
Valeriu Tabara promite ca va face curatenie la ADS

Valeriu Tabara promite ca va face curatenie la ADS

Abuzurile la nivelul conducerii ADS continua chiar si dupa numirea noului presedinte, Bogdan Ilea. Desi a fost numit doar de cateva zile, Ilea si-a delegat atributiile de conducere in vederea semnarii documentele institutiei, directorului Directiei Patromoniu, Aneta Brezoianu. Fapt total illegal: dreptul de a semna in locul presedintelui revine vicepresedintelui Adrian Dida, nicidecum unui director de departament, potrivit unei note emise de ministrul agriculturii (n.r ADS se afla in subordinea acestui minister).

Mai mult, Aneta Brezoianu, nu era persoana tocmai indicata sa preia conducerea ADS, in conditiile in care, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a inceput urmarirea penala impotriva acesteia pentru abuz in serviciu, asa cum se arata in rezolutia nr.3520/P/2011, emisa de procurori. Brezoianu se afla in lotul personajelor din jurul fostului presedinte, Radu Cristescu, impotriva carora a inceput urmarirea penala, pe baza datelor primite dela inspectorii Corpului de Control al Ministerului Agriculturii, care au descoperit numeroase nereguli in activitatea ADS.

Impreuna cu Brezoianu, mai sunt cercetati penal, Danut Driga, Daniel Leonte, Mariana Nicoleta Covescu si Ioan Margineanu. De asemenea, Parchetul a inceput cercetarea penala si in cazul fostul presedinte al ADS. Nu intamplator Aneta Brezoianu a primit delegarea de a conduce ADS in locul presedintelui Bogdan Ilea, in conditiile in care, in spatele actiunilor actualului sef al institutiei se afla acelasi Cristescu.

De fapt, prin obtinerea dreptului de a semna, Brezoianu primeste in continuare “ordine” de la Radu Cristescu. Potrivit unor surse din cadrul Ministerul Agriculturii, Valeriu Tabara s-a injuriat foarte mult fata de ceea ce se intampla la ADS, promitand ca-i va demite pe toti functionarii care sunt cercetati penal. De altfel, Tabara ne-a declarat ca delegarea de atributii de conducere catre Anetei Brezoianu “este bai mare”.

Vedeti mai jos:

DECIZIA URMARII PENALE

DECIZIA URMARII PENALE

DELEGAREA DE CATRE GEORGE BOGDAN ILEA A DREPTULUI DE SEMNATURA CATRE ANETA BREZOIANU

DELEGAREA DE CATRE GEORGE BOGDAN ILEA A DREPTULUI DE SEMNATURA CATRE ANETA BREZOIANU

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.