Proiectul Rosia Montana face victime printre consilierii lui Basescu

Proiectul Rosia Montana face victime printre consilierii lui Basescu

by September 1, 2011 1 comment

Consilierul prezidential Peter Eckstein-Kovacs si-a dat demisia din functie. El conducea Departamentul pentru Minoritati Nationale din cadrul Administratiei Prezidentiale. Motivul demisiei il constituie opozitia lui fata de exploatarea cu cianuri de la Rosia Montana, proiect sustinut cu inversunare de presedintele Traian Basescu.

“Am discutat cu presedintele Traian Basescu si l-am anuntat verbal despre demisia mea din functia de consilier prezidential, iar dansul a acceptat aceasta demisie. Luni voi depune in scris demisia la Palatul Cotroceni. Demisia mea are la baza punctul meu de vedere exprimat in legatura cu investitia de la Rosia Montana, care nu coincide cu cea a presedintelui Traian Basescu. Ca si consilier prezidential ar fi trebuit sa sustin initiativele presedintelui, ori in acest caz nu o pot face si de aceea am decis ca cea mai buna solutie este demisia”, a explicat Peter Eckstein Kovacs motivele demisiei.
Consilierul prezidential Peter Eckstein Kovacs (UDMR) a semnat, la jumatatea lunii august, o petitie impotriva Proiectului Rosia Montana, petitie initiata de organizatia Transilvania Verde, “organizatie ecologista interesata de la bun inceput de aceasta problema, care a initiat o strangere de semnaturi”, dupa cum spune politicianul.
Presedintele Traian Basescu declarase, in urma cu 3 zile, la Sulina, ca proiectul de la Rosia Montana “trebuie facut”, pentru ca Romania are nevoie de el, “dar cu conditia sa fie renegociata partajarea beneficiilor”, in timp ce mai multi lideri ai UDMR s-au pronuntat, de asemenea, in favoarea proiectului.

 
Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.