Seful ADS a fost demis. Cu scandal!

Seful ADS a fost demis. Cu scandal!

by September 8, 2011 3 comments
Valeriu Tabara a reusit cu greu sa-l demita pe seful ADS

Valeriu Tabara a reusit cu greu sa-l demita pe seful ADS

Presedintele Agentiei Domeniilor Statului, Radu Cristescu a fost demis ieri, in urma unui ordin emis de ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara. Eliberarea acestuia din functie s-a lasat insa cu scandal. Puternic sustinut de conducerea PDL Salaj, dar si de Andreea Vass, consilierul pe probleme economice a premierului Emil Boc, seful ADS a facut mari presiuni la nivelul Guvernului dar si in interiorul PDL pentru a-si mentine functia.

Mai mult, potrivit unor surse democrat-liberale, hartia oficiala emisa de ministru privind demiterea lui Cristescu, aflata in drumul spre un acord venit din partea premierului, ar fi fost rupta de Andreea Vass.


Insa, Tabara a insistat si a semnat un al doilea ordin de demitere. Cristescu si-a pierdut scaunul de presedinte ADS, in urma unui raport intreprins de inspectorii Corpului de Control al ministrului Agriculturii, privind activitatea Agentiei.

Ministrul Agriculturii ne-a declarat ca a semnat ieri, la ora 12, ordinul de demitere din functie a presedintelui ADS, Radu Cristescu, pe baza recomandarilor venite din partea raportului Corpului de Control al ministrului, intocmit in luna august. Potrivit unor surse din PDL, “Radu Cristescu s-a tinut insa tare, pana in ultimul moment”. Deputatul PDL, Lucian Bode, seful PDL Salaj si consiliera pe probleme economice al premierului, Andreea Vass au facut un puternic lobby in partid si pe langa Emil Boc pentru a bloca demiterea lui Cristescu.

De asemenea, Cristescu ar fi fost sfatuit sa conteste in instanta raportul inspectorii Corpului de Control si sa anuleze astfel propunerea de demitere a sa. Mai mult, surse din partid, sustin ca actul oficial de demitere a sefului ADS, ar fi ajuns la consiliera Andreea Vass, care l-ar fi rupt. Tabara avea nevoie de o sustinere politica venita din partea premierului Emil Boc, in calitatea acestuia de presedinte al PDL.

Cristescu a fost numit politic, in martie a.c in functia de sef al ADS. “Nu aveam nevoie de semnatura premierului pentru demiterea lui Cristescu, pentru ca institutia condusa de acesta se afla in subordinea mea”, a tinut sa ne precizeze Tabara, vorbind din punct de vedere juridic al gestului sau. De altfel, demiterea lui Cristescu s-ar fi discutat luni si in PDL, la o intalnire neprotocolara a liderilor PDL, dupa sedinta Biroului Permanent National. Singurul care l-a sustinut pe Cristescu a fost Lucian Bode, seful PDL Salaj.

Gestuia acestuia se explica prin simplul fapt ca acest Bode l-a si propus in martie a.c. in partid, pentru functia de presedinte ADS. Cu alte cuvinte, conducerea ADS, fusese arondata politic organizatiei PDL Salaj.

Dupa ce Andreea Vass ar fi rupt documentul de demitere a lui Cristescu, Tabara s-a vazut nevoit sa emita un alt document de eliberare din functie a acestuia. Potrivit surselor noastre, acest lucru s-a intamplat joi. Hartia trebuia sa ajunga pe masa sefului ADS vineri, dar acesta nu era la birou. Pana la urma, Cristescu a fost instiintat marti de demitere, dupa ce Tabara a fost sigur ca este sustinut de partid in luarea acestei decizii.

Raportul Corpului de Control in cazul Cristescu a ajuns la DNA, fostul sef al ADS fiind acuzat de mari prejudicii aduse institutiei pe care a condus-o timp de o jumatate de an. Insa, trebuie mentionat faptul ca Radu Cistescu are un puternic aliat in justitie: sora sa,procuroare la DIICOT.

Facebook Comments Box

3 Comments so far

Jump into a conversation
 1. un roman oarecare
  #1 un roman oarecare 7 September, 2011, 16:12

  merita acest om de nimic. UN MAFIOT

  Reply this comment
 2. Ikarus
  #2 Ikarus 8 September, 2011, 09:45

  Bravo domnului ministru pt curaj. E mare lucru ca am mai scapat de un hot pedelist…
  Si “bravo” si lui Bode! A ramas acum fara sponsor dar si fara sponsorita din zalau… adio mese si cazari gratis la hotelurile sponsoritei pentru pedelisti… “Bravo” si pt Andreea Vass, o isterica ce rupe hartii in cabinete precum Elena Ceausescu! Se pare ca le cam apune steaua si ei si lui Bode si e limpede ca de la Cristescu li se trage. Adica Cristescu i-a tras dupa ei in rahat. Si Bode, si Andreea Vass si sponsorita din zalau au crezut ca Cristescu e marea lor lovitura si cand colo baiatul le-a tras-o ca la carte. Dar cine se aseamana se aduna…

  Reply this comment
 3. phoenix bird
  #3 phoenix bird 8 September, 2011, 16:55

  Foarte bine , dle. ministru ; ati facut dovada ca PDL-ul este capabil sa scape de mafioti si corupti . Si ceilalti ministri pot face la fel . Cel putin pentru Schengen. Pentru coruptul si mafiotul de Cristescu , semianalfabet , vor incepe acum problemele adevarate: DNA -ul ; si , daca exista dreptate in justitie : catusele . Toate se platesc in viata …
  Prea multe a facut acest om la Satu Mare , Iasi si ADS , prea multe dosare penale s-au inchis datorita surorii sale , “Vipera neagra ” de la DIICOT . Unul din dosare avea 1 mc – pentru furt de masini- pe la Oradea.
  Nu comentati nimic , voi cei de la ADS ?!
  Nici “porumbitele” agresate de obsedatul sexual ?
  Curaj ! Acum sunteti liberi .

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.