Un fals calugar, retinut in timp ce fura obiecte de cult pe Dealul Patriarhiei

Un fals calugar, retinut in timp ce fura obiecte de cult pe Dealul Patriarhiei

by October 27, 2011 1 comment

Un barbat deghizat in calugar a fost retinut de patrulele Politiei Locale a Municipiului Bucuresti, miercuri seara, in zona Dealului Patriarhiei, in timp ce fura obiecte de cult – cruciulite si icoane – expuse la unul dintre standurile manastirilor care vand obiecte bisericesti. Poreclit ”Popa de la Neamt”, barbatul, in varsta de 50 de ani, a aparut in centrul Capitalei acum cativa ani – venit din Piatra Neamt – si are mania sa se deghizeze in calugar.

Cu hainele cernite, incearca sa obtina bani: ba face o cheta sub pretextul ca aduna fonduri pentru o manastire, ba cerseste pe la mesele din Centrul Istoric. Intr-un an, agentii Politiei Locale a Municipiului Bucuresti i-au aplicat cateva zeci de amenzi pentru apelare in mod repetat la mila publicului. De cateva ori ”Popa de la Neamt” a fost prins si printre parcagii.
Falsul calugar a adoptat ”tactica clientului”: cu cateva bancnote de un leu intr-o mana, el se apropia doar de standurile unde era aglomeratie. Cu banii la vedere, se impingea in tarabe iar cu mana libera indesa in buzunarele largi tot ce se afla in zona sa de actiune: cruciulite, icoane, brelocuri sau chiar tamaie. Teancul de bani avea rolul ca atunci cand ‘popa’ era prins sa poata declara ca, de fapt, dorea sa cumpere acele obiecte furate.
El le-a spus politistilor ca este venit de la o manastire din judetul Neamt si a cheltuit 200 de lei pentru achizitionarea unor obiecte bisericesti – fiindca asa ii comandase staretul. La perchezitia corporala, in buzunarele adanci ale falsului calugar au fost gasite mai multe zeci de obiecte de cult, toate sustrase de la standurile manastirilor.
Acest caz are loc dupa ce, cu doua zile inainte, un alt fals calugar a fost depistat de agentii Politiei Calare din cadrul PLMB in timp ce se infiltrase in randul monahilor. El predica sfarsitul lumii si asupra sa au fost gasite un cutit si un pumnal cu lama de sapte centimetri.
Tot miercuri seara, la cateva minute dupa prinderea falsului calugar venit la furat, a fost retinuta o alta persoana care avea aceleasi indeletniciri si care incerca sa fuga cu doua icoane mari. Fiindca nu ii incapusera in sacosa, barbatul a incercat sa dispara de la fata locului cu obiectele de cult ascunse sub geaca. Chiar daca a fugit printre masini, pe mijlocul strazii si a incercat sa se ascunda in multime, hotul a fost retinut. Agentii Politiei Locale a Municipiului Bucuresti l-au predat Sectiei 14.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.