Adrian Nastase cere PSD sa renunte la mazilirea lui Mircea Geoana

Adrian Nastase cere PSD sa renunte la mazilirea lui Mircea Geoana

by November 8, 2011 0 comments

Adrian Nastase, a declarat, astazi, ca demersurile privind inlocuirea lui Mircea Geoana de la sefia Senatului nu ar mai trebui sa continue, in conditiile in care, analizand evenimentele din ultima perioada, aceasta “nu pot duce decat la un avantaj pentru PDL”. “Rau cu rau, dar mai rau fara rau”, a spus Nastase. Pe de alta parte, presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, ca Mircea Geoana nu mai are loc in formatiunea social-democrata. El a adaugat ca luni s-a vazut ca Mircea Geoana este sustinut de putere.

“S-a vazut foarte clar ca cei de la putere nu sunt de acord cu inlocuirea lui Mircea Geoana cu altcineva de la PSD (…) Am ajunge la situatia in care postul respepctiv ar reveni cuiva de la PDL sau UDMR.”

“In conditiile acestea in mod clar s-a vazut ca demersurile pe formula pe care ar dori-o PDL nu pot duce decat la un avantaj pentru PDL. Rau cu rau, dar mai rau fara rau”, a rezumat fostul premier.

El si-a exprimat scepticismul privind corectitudinea Curtii Constitutionale care ar trebui sa dea dreptate grupului care l-a propus pe presedintele Senatului.

Pe de alta parte, intrebat daca Geoana mai are loc in PSD, Victor Ponta a raspuns: “Nu, nu mai are loc in PSD”.

“Din acest punct de vedere, ieri a fost o zi foarte utila”, a mai spus Ponta. BPN al PSD a decis, luni, inlocuirea lui Mircea Geoana in functia de presedinte al Senatului cu Titus Corlaeatn. Imediat dupa sedinta BPN in care decizia a fost luata, in absenta lui Geoana si cu doar un vot impotriva, Victor Ponta a mers la grupul PSD din Senat. La reuniunea grupului, la care a fost prezent si Geoana, decizia a fost din nou supusa la vot, fiind inregistrate cinci abtineri si niciun vot impotriva.

Mircea Geoana a declarat luni seara, la Antena 3, ca decizia de inlocuire a sa din functia de presedinte al Senatului este o greseala strategica majora, intreband conducerea PSD daca persoana sa reprezinta o miza atat de mare incat sa cedeze a doua functie in stat puterii.

Presedintele Senatului a atras atentia conducerii partidului ca sansele PSD de a pastra sefia Senatului, in cazul in care va cere schimbarea sa din functie, ”sunt zero” si a subliniat ca o astfel de schimbare este neconstitutionala.

Cu riscul ca PSD sa piarda functia cheie si anume sefia Senatului, presedintele PSD, Victor Ponta a fortat luni inlocuirea lui Mircea Geoana de la sefia Senatului. Potrivit surselor HotNews.ro, Ponta i-a dat un ultimatum lui Geoana: fie demisioneaza din functia de presedinte al Senatului, fie este exclus din PSD. Ponta a beneficiat de ajutorul senatorilor care, in sedinta de grup, au votat cu 25 de voturi pentru si 5 abtineri retragerea sprijinului politic al acestuia si inlocuirea cu Titus Corlatean. In replica, Geoana a preferat sa ignore decizia grupului PSD invocand faptul ca partidul pierde functia numarul doi in stat. In acelasi timp, Puterea se incalzeste pe margine, anuntandu-l drept viitor posibil candidat la sefia Senatului pe Vasile Blaga.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.