DNA: Ioan Niculae, pus sub acuzare pentru modul in care l-a finantat pe Geoana

DNA: Ioan Niculae, pus sub acuzare pentru modul in care l-a finantat pe Geoana

DNA: Ioan Niculae, pus sub acuzare pentru modul in care l-a finantat pe Geoana

by November 25, 2011 2 comments

Procurorii din cadrul Directiei Generale Anticoruptie (DNA) ancheteza modul in care a fost finantata campania electorala a candidatului PSD la Presedintia Romaniei din 2009, Mircea Geoana. Potrivit unor surse judiciare citate de Romania Libera si Antena3, presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu (PSD) si patronul InterAgro, miliardarul Ioan Niculae, sunt pusi sub acuzare de DNA pentru modul in care au strans bani pentru campania lui Mircea Geoana.

Aceleasi surse scriu ca Bunea Stancu i-ar fi cerut lui Niculae un milion de euro pentru campania lui Geoana. In schimb, patronul InterAgro ar fi cerut ca dupa castigarea alegerilor prezidentiale de catre fostul presedinte al PSD si al Senatului sa aiba un cuvant de spus in numirea viitorului Ministru al Economiei, dar mai ales in ceea ce priveste directorul Transgaz si Romgaz.

Scopul ar fi fost persoanele ce ar fi urmat sa fie numite in functiile mai sus mentionate sa ii sustina interesele si anume sa acorde avantaje companiilor sale si sa le vanda gaz la un pret mult mai ieftin.

Potrivit surselor citate de cele doua publicatii, finantarea s-ar fi facut partial si folosind drept paravan un institut de sondare a opiniei publice. Mai exact, InterAgro ar fi platit 150.000 de euro catre INSOMAR, pentru un studiu privind sectorul constructiilor din Romania, dar pe care DNA l-ar suspecta ca nu s-a mai facut.

Potrivit antena3, conform rezolutiei de incepere a urmaririi penale in acest dosar sunt cercetati penal urmatorii:

Gheorghe Bunea Stancu, presedinte PSD Braila – abuz in serviciu
Teodorescu Gheorghe, actionar SC INSOMAR SA – fals
Barac Viorel, direct SC INTERAGRO SA – fals
Ioan Niculae, actionar SC INTERAGRO SA – fals

Ioan Niculae este unul dintre cei mai bogati romani, cu o avere estimata la 1,1 miliarde de euro, si controleaza grupul InterAgro. Combinatele controlate de Niculae si grupul InterAgro (Amurco, DonauChem, GaProChemical si Amonil, potrivit unui document al Ministerului Economiei) sunt printre cei mai mari consumatori de gaze din tara. In 2009, cele 4 combinate au consumat peste un miliard de metri cubi de gaze, adica 40% din cat gaz a ars toata industria chimica in acelasi an.

Facebook Comments

2 Comments so far

Jump into a conversation
 1. microbist
  #1 microbist 25 November, 2011, 19:31

  Daca iubesti fotbalul parerea ta conteaza. Cu un singur click (like) protesteaza pe facebook impotriva coruptiei din fotbalul romanesc. http://www.facebook.com/impotrivafotbaluluicorupt

  Reply this comment
 2. Florina
  #2 Florina 26 November, 2011, 04:28

  Astia aveau tarif fix. Tot un milion de euro a dat si Culita Tarata in pusculita lui Geoana. Si Tarata chiar i-a dat. Pretul era numirea Ministrului Agriculturii (chiar Tarata sau cineva propus de el) sau, in cel mai rau caz, functia de director general Romsilva.
  Tarata vroia astfel sa se razbune pe Ilie Sarbu, care ii suflase postul de ministru in decembrie 2008.
  Numai ca Geoana nu a ajuns presedinte si Tarata a fugit imediat din PSD cand ginerele lui Sarbu a ajuns sef de partid ca era evident ca nu-si mai recupereaza investitia de un milion de euro.

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.