Fascinatia purcoiului de euro

Fascinatia purcoiului de euro

by November 17, 2011 0 comments

Recolta de toamna a DNA in materie de corupti este una dintre cele mai bogate din ultimii ani. Ai crede ca sutele de cazuri mediatizate intens prin care ni se spune ca nu-i sanatos sa luam si sa dam spaga ne-au trecut degeaba prin fata ochilor. Nu sunt de acord cu cei care sustin ca suntem o natie condamnata la spaga si ca nu vom schimba nimic avand in vedere mostenirea genetica balcanica.

Mentalitatea functionarilor sau alesilor trebuie setata altcumva. Astazi, o functie publica este privita ca un imensa gramada de euro. Un individ, odata uns in respectiva pozitie, se cocoata in varf si incepe sa-si indese in buzunare teancuri de euro de sub fund. Cand ajunge sa cantareasca mai mult decat gramada in sine, se afunda, se ineaca si incepe sa urle ca este victima unui dosar politic.

Pe viitor, as recomanda alesilor sau numitilor politic sa se gandeasca la auto-denunt atunci cand diversi interesati le propun un asa numit plan de afaceri ce se finalizeaza intotdeauna cu o atentie. Daca le spui ca data viitoare ii inregistrezi, nu o sa te mai caute nimeni, niciodata, cu asa propuneri stiind ca nu esti “baiat de comitet”. Totul e sa-ti si doresti acest lucru.

Pana mai ieri am crezut ca spagarii nenorociti sunt doar fostii activistii de partid, gen Silviu Bian, care a primit 200 de mii de euro de la angajati pentru a debloca niste fonduri. Ultimele arestari de la Cluj mi-au demonstrat contrariul. Gainile nu sunt suficient de fudule (si de proaste) daca nu se urca in varful gramezii pentru a incepe sa ciuguleasca. Pai sa traiasca si ele, nu-i asa?

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<