Mircea Dinescu si-a facut Craciunul din 2008 cu bani delapidati de Vintu din Petromservice. Si Nicolae Popa traia tot de pe urma petrolistilor

Mircea Dinescu si-a facut Craciunul din 2008 cu bani delapidati de Vintu din Petromservice. Si Nicolae Popa traia tot de pe urma petrolistilor

by November 8, 2011 4 comments

O parte din banii delapidati de Sorin Ovidiu Vintu de la Petromservice erau folositi pentru finantarea trustului sau de presa. Procurorii au descoperit ca printre beneficiarii acestei scheme s-a numarat si cunoscutul publicist Mircea Dinescu. El ar fi primit in decembrie 2008 suma de 100.000 de euro dintr-un cont al unui off-shore din Cipru, controlat de Vintu si sindicalistul Liviu Luca. Prejudiciul total adus Petromservice si statului roman in acest dosar se ridica la 180 de milioane euro.

In 2008, Liviu Luca si oamenii saui din conducerea Petromservice au decis sa cumpere actiuni la o banca din Republica Moldova, Investprivatbank SA, prin intermediul unei companii din Cipru, Demera Investments LTD. Actiunile au fost cumparate la un pret supraevaluat, Petromservice fiind prejudiciata cu 27 de milioane de euro. O parte din acesti bani au fost virati in conturile personale ale lui Vintu si Liviu Luca sau pentru plata ziaristilor de la Realitatea TV.

Pe 23 decembrie 2008, cu doar doua zile inainte de Craciun, din contul societatii Demera Investments LTD au fost virati in contul personal al scriitorului Mircea Dinescu suma de 100.000 euro.

Nicolae Popa isi platea facturile cu bani de la Petromservice

Procurorii au reusit sa demonstreze un alt circuit prin care banii scosi ilegal de Sorin Ovidiu Vintu de la Petromservice ajungeau pana si la Nicolae Popa, fugit de ani buni in Indonezia.

Astfel, in 2007, Petromservice a achizionat obligatiuni emise de compania Stonecom Ltd., pentru suma de 30 milioane euro. De la Stonecom, banii sunt transferati in conturile persoanale ale lui Vintu sau la Realitatea Media. O suma de 100.000 de euro ajung in Indonezia, in contul Caascarom International Trading Bali, unde actionar era Nicolae Popa.

Facebook Comments Box

4 Comments so far

Jump into a conversation
 1. Maximlemetru
  #1 Maximlemetru 8 November, 2011, 14:07

  Băi, ce articol e ăsta? Omul avea un contract. Te pomeneşti că trebuia să se uite la firma care l-a plătit! Aha, dar dă bine la public să zici c-a furat Dinescu.
  Dinescu are alte păcate!

  Reply this comment
 2. Leonard
  #2 Leonard 8 November, 2011, 16:21

  A zis cineva ca a furat Dinescu? Alta este smecheria. Cand a primit 100.000 de euro de la un off-shore din Cipru, nu s-a intrebat si el de unde vin banii? ca doar avea contract cu Realitatea Media, care functiona aici in Romania. orice tranzactie mai mare de 10.000 euro este automat urmarita de cei de la Spalarea Banilor, de aici i s-a infundat lui Vintu. cat timp s-a jucat cu banii prin Cipru, nu l-a deranjat nimeni, dar el mai trimitea bani s prin tara, pe la prietenii lui, iar Dinescu a fost mereu prieten cu oamenii de afaceri.

  Reply this comment
 3. andrei
  #3 andrei 9 June, 2012, 19:25

  Ar fi foarte bine ca procurorii DNA sa investigheze si falimentarea SC UPETROM 1 Mai SA din Ploiesti de catre Liviu Luca precum si situatia de la fosta banca cu capital integral romanesc -ROEXTERRA -de vanzarea careia s-a ocupat tot o societate off-shore,Demera Inv.Limited.Ce coincidente !! Si aici si-a bagat nasul LL ..

  Reply this comment
 4. andrei
  #4 andrei 9 June, 2012, 19:29

  cat despre mircea Dinescu nu ne miram ca a primit bani de la SOV .Mai bine ar sta pe mosia lui si s-ar ocupaa serios de agricultura si poezie !

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.