Mita pentru Apostu: bani, excursii de lux in strainatate si haine pentru nevasta

Mita pentru Apostu: bani, excursii de lux in strainatate si haine pentru nevasta

by November 10, 2011 0 comments

Primarul din Cluj, Sorin Apostu, a primit mita de la mai multi oameni de afaceri constand in bani, haine pentru sotia sa si excursii de lux in Austria, Dubai. In schimbul acestor foloase, firmele controlate de Simion Muresan, Mustafa Bekar si Calin Stoia au castigat contracte de la Primaria Cluj-Napoca.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, omul de afaceri Simion Muresan, care controleaza firma Electrogrup a fost in concediu cu Apostu in Austria si i-ar fi platit primarului si o alta vacanta in Dubai.

La randul sau, omul de afaceri turc Mustafa Bekar, asociat la Kiat Group, i-ar fi platit primarului cazarea la un hotel din Bucuresti si i-ar fi achitat nota de plata in octombrie 2011 la un mall din Cluj-Napoca, pentru mai multe haine pentru Monica Apostu, sotia primarului.

Cei doi oameni de afaceri si Calin Stoia, directorul general al Brantner Romania, au fost pusi sub acuzare de DNA pentru dare de mita.

DNA sustine ca Sorin Apostu a primit, in perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a incheia contracte de salubrizare si asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind incasati de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatura al sotiei sale.
Sotia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este si ea invinuita in acest dosar.
Calin Mihai Stoia este director general al Brantner Romania. Firma Brantner-Veres a obtinut in iulie 2009 contractul de concesionare a salubritatii unuia dintre cele doua sectoare in care a fost impartit municipiul Cluj-Napoca. Celalalt sector este gestionat de SC Rosal SA.
Simion Muresan controleaza, alaturi de fratele sau Teofil, firma clujeana Electrogrup, specializata in constructii de infrastructura energetica, de telecomunicatii si civila. Firma SC Electrogrup a castigat in 2010 licitatia organizata de Primaria Cluj-Napoca privind sistemul de monitorizare video a traficului rutier, care consta intr-un numar de 220 de camere video amplasate in 79 de zone din municipiu.
Mustafa Bekar este asociat, alaturi de alti patru cetateni turci, la Kiat Group Construct, consortiu care a inceput sa castige contracte cu Primaria Cluj-Napoca inca din 2004.
Firma Kiat Group, in asociere cu Diferit SRL, a castigat, in mai 2010, contractul scos la licitatie de Primaria Cluj-Napoca pentru reabilitarea strazilor din oras pe o perioada de patru ani. Oferta castigatoare a fost in valoare de 600 de milioane de lei (150 de milioane de euro).
Contractul prevede asfaltarea a peste 300 de strazi si alei dintre blocuri, dar si a 120 de artere principale din oras, in perioada 2011-2013.
De asemenea, Kiat Group Construct a castigat in acest an, in asociere cu Tehnic-Asist si Damar Consult, pentru suma de 281,7 milioane de lei, un contract cu Consiliul Judetean Cluj pentru proiectarea si executia lucrarilor de modernizare si reabilitare a 423 de kilometri de drumuri judetene.
Proiectarea si executia lucrarilor de modernizare a drumurilor judetene din Cluj este prevazuta pentru perioada 2011-2015, iar durata de garantie este de cinci ani de la receptia lucrarilor.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.